Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.

Primera troballa sobre el cas Esther López a la casa del sospitós: diversos punts

Els gossos de la unitat canina han trobat restes genètiques que seran analitzades al laboratori

La policia estreny el setge sobre Óscar, el principal sospitós de la mort d'Esther López. Després de tres mesos de la mort d'Esther, la Guàrdia Civil ha trobat les primeres proves a casa de l'investigat. Ara haurien d'analitzar si es tracta de proves concloents.

Els gossos de la Policia Científica han marcat diversos punts de la casa del sospitós. Junco i Dilan són els dos gossos de la unitat canina de la Guàrdia Civil que des d'ahir busquen rastres d'ADN al domicili. Segons avancen diversos mitjans com La Sexta, ja haurien marcat diversos punts.

Aquest migdia ha finalitzat el rastreig a casa d'Óscar, dut a terme amb deteniment des de diumenge passat. Les mostres trobades viatjaran ara fins a un laboratori de Madrid per determinar a què corresponen. Aquest pot ser un punt d'inflexió en la investigació complicada del cas.

Primeres proves prometedores

La policia va acumular diversos indicis que situaven Óscar, amic d'Esther, com a principal sospitós de la seva mort. A partir d'aquí van iniciar un registre a fons tant del cotxe com del seu habitatge a Traspinedo. El registre a fons de la propietat ha trobat les primeres proves prometedores.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Es compleixen tres mesos de la mort d'Esther López. | La Noticia Digital 

Els gossos ensinistrats especialment per trobar rastres d'ADN han marcat objectes i part de la casa. L'equip central d'inspeccions oculars ha recollit les mostres per enviar-les a un laboratori científic. En els pròxims dies coneixeran si es tracta de proves concloents per a aquest cas.

Aquestes restes genètiques podrien indicar si Esther López va estar a casa de l'investigat la nit que va morir. El xalet que han estat inspeccionant, propietat d'Óscar, és a prop del lloc on va aparèixer el cadàver. També és a prop del punt on Esther va baixar del seu cotxe a altes hores de la matinada.

El senyal del mòbil, clau

L'autòpsia va revelar que Esther López havia mort aquella mateixa matinada fruit d'un cop fort compatible amb un atropellament. Després de diverses setmanes d'incertesa, la policia està fent passos significatius en la investigació. Els agents han confirmat la prova definitiva que situa Óscar amb Esther.

Es tracta del senyal del mòbil del sospitós, que demostra que Óscar i Esther estaven junts tres hores després de la desaparició. Això desmunta la declaració d'Òscar, segons el qual havia deixat la noia a la cruïlla i no l'havia tornat a veure. El senyal del mòbil el situa al seu costat tres hores més tard.

Aquestes contradiccions han portat els investigadors a situar-lo com a principal sospitós. Amb aquesta convicció, els agents van demanar una ordre judicial per requisar el cotxe i revisar-lo a fons. Tenen constància que l'amic d'Esther va netejar el cotxe diverses vegades durant els dies posteriors.

Finalitza el registre a la propietat

El jove ha donat versions contradictòries sobre el camí que va agafar per tornar a casa després d'haver deixat Esther a la cruïlla. El seu principal objectiu ara és reconstruir els últims moviments per saber què van fer la matinada del 13 de gener. Creuen que un escenari clau podria ser el xalet d'Óscar.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Lloc on van trobar el cadàver d'Esther, el 5 de febrer. | Europa Press 

Amb la intenció de saber si Esther hi va ser aquella nit, els agents han estat tres dies registrant la propietat. Han rastrejat fins al mínim detall tant l'exterior de l'habitatge com l'interior. Ho han fet amb l'ajuda de dos gossos especialistes a trobar restes humanes.

Els gossos han marcat diversos punts amb restes genètiques que podrien ser concloents per a la investigació. Cap a les 12 del migdia han donat per finalitzades les feines a la casa, i ara estan a l'espera dels resultats. Paral·lelament estan interrogant l'entorn d'Óscar per elaborar un perfil del sospitós.

Continua sent només investigat

Un focus de la investigació és ara el vehicle d'Óscar, que està sent analitzat peça per peça a la recerca de proves. A l'interior del cotxe hi havia ADN de la víctima, encara que això no és concloent. Més dubtes ofereix, però, l'esquerda trobada al frontal del vehicle i el fet que fos rentat diverses vegades.

L'altre focus és l'interrogatori a persones de l'entorn del sospitós per elaborar-ne un perfil. Durant tot el dia d'ahir i aquest matí, Traspinedo ha estat un trasbals d'anades i vingudes de cotxes de la policia. Volen aprofundir en el perfil del jove per avançar a la investigació.

Val a dir que per ara no hi ha proves concloents que permetin incriminar a Óscar en els fets. Seran en tot cas els resultats del laboratori els que determinin si hi ha indicis per inculpar-lo o no. Per això a hores d'ara la situació d'Óscar no ha canviat i segueix simplement en qualitat de recerca.