Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tres dels detinguts parlen amb els mitjans

Els quatre alliberats per la violació múltiple a Bilbao celebren la seva llibertat

El jutge va decidir deixar en llibertat a quatre dels sis acusats i enviar a presó als altres dos

Tres dels detinguts parlen amb els mitjans
Tres dels detinguts parlen amb els mitjans | Twitter (@lopedevegac)

 

Els quatre detinguts  per violació múltiple a una jove de 18 anys a Bilbao que han estat posats en llibertat, s'han mostrat obertament feliços davant els mitjans després d'abandonar els Jutjats. Els altres dos joves detinguts seguiran a la presó, després que la víctima els reconegués, a un d'ells per un tatuatge.

Els joves, algerians d'entre 18 i 36 anys, han abandonat els Jutjats eufòrics i expressant-se amb dificultats, «Llibertat! Algèria. No problemes amb les noies... no 'follem' agressius. Parlem amb ella i si no, no 'folla'» asseguren davant de les càmeres d'alguns mitjans que es trobaven en la zona. Els quatre nois van acudir-hi per complir amb l'ordre de presentar-se cada dia a dependències judicials.

«Llibertat! Haixix, droga no dolenta. Bona festa, adéu»

Mentre mostraven un porro a les càmeres i el document que demostrava que ja havien firmat en els Jutjats, s'acomiadaven de la premsa cridant en castellà i basc, expressant-se amb dificultat «Llibertat! Haixix, droga no dolenta. Bona festa, adéu»  mentre fumaven un cigarret d'haixix. Diverses associacions veïnals de Bilbao s'han mostrat en contra de la decisió del jutge i denuncien que si els alliberats van ser partícips de la violació, «han de tenir el mateix destí», ja que els altres dos es troben a la presó.

Els fets van tenir lloc el passat dijous

Els fets es remunten a la nit del passat dijous. Diverses fonts assenyalen que la víctima havia quedat amb un dels presumptes violadors a través de les xarxes socials, en el Parc Etxebarria. Segons el relat de la víctima, en un moment es va sentir observada i va intentar fugir de l'espai, espantada.  Els presumptes agressors la van interceptar i amenaçar amb una pistola, que la policia creu que era falsa. Posteriorment la van violar en grup.

La jove va acudir a l'Hospital de Basurto acompanyada de la seva mare, després de la presumpta violació. En el centre sanitari van activar el protocol establert per aquests casos.  La Policia Municipal i l'Ertzaintza van detenir els sis presumptes agressors gràcies a les descripcions de la víctima, la matinada del divendres en el mateix lloc dels fets.

També et pot interessar...