Grup d'amigues bevent cervesa

Queden per fer unes cerveses 'en plan tranquil' i acaben pagant 700 euros

Un grup de sis amigues irlandeses queden per celebrar la reobertura de l'hostaleria i se'ls en va de les mans

Després de més d'un any privats de llibertat, la fi de les restriccions se celebra. Sobretot entre els que més ganes tenen de recuperar la vida social de la qual gaudien prèviament a la pandèmia.

 

Un clar exemple d'això ha estat un grup de sis amigues de la localitat de Drogheda, a Irlanda. Les noies van decidir inaugurar la finalitat del tancament dels bars per covid a la seva ciutat prenent unes cerveses.

 

El pla que primerament havia estat organitzat amb la intenció de prendre alguna cosa 'en pla tranquil', se'ls en va anar de les mans. Així ho va corroborar una de les noies al seu compte de TikTok.

 

La jove va pujar el compte final de tot el que havien begut. La factura final ascendia gairebé a 700 euros en total.

 

Abstreta i una mica orgullosa, una de les protagonistes d'aquesta notícia va pujar la 'prova del delicte' a les seves xarxes socials. Ràpidament, el vídeo es va convertir en viral. De fet, la publicació ja té més de 388.000 visualitzacions.

 

El dia que mai oblidaran

Segons han explicat, les sis amigues van quedar al voltant de les 13:00 hores en un establiment de la ciutat. El local es diu Railway Bar. Les joves afirmen que van sortir amb la idea d'agafar un parell de begudes per celebrar la reobertura de l'hostaleria. Tot i això, el temps se'ls en va anar de les mans i no van marxar fins que el bar va tancar.

 

Per tant, durant prop d'11 hores, les joves van estar consumint a l'establiment. El grup d'amigues no va ser conscient de tot el que havien begut fins que els van passar el rebut, a prop de les 23:45 hores. El que va començar sent només un parell de cerveses, va passar a begudes de més graduació d'alcohol a mesura que les joves s'anaven entonant.

 

Primer van optar per beure cerveses de les marques Moretti, Carlsberg, Heineken, Coors i Guinness. Però després, un parell d'elles van llançar-se a consumir Tequila, Jägermeister i Jack Daniels. Fins i tot, el van combinar amb begudes energètiques, com el RedBull.

 

Després d'un gran dia que segur que no oblidaran, va arribar l'hora d'abonar el consumit. Per sorpresa de les noies, havien de pagar 679,90 euros en total.

 

Imatge de l'tiquet de 679 euros
Una de les amigues puja la prova de tot el que van beure el dia que van sortir 'de tranquis'. | TikTok

 

La llista que una de les protagonistes d'aquest fet inèdit ha ensenyat la factura. Es tracta d'una llarga llista només de begudes alcohòliques. Totes elles rondaven aproximadament els 5 euros. Els usuaris de la plataforma social han reaccionat al vídeo i els comentaris tampoc s'han fet esperar.

 

Cal recordar que Irlanda compta amb més de 4.000 locals d'oci hostaler. Fins fa poc, els bars i els pubs de país estaven tancats per normativa de país davant d'una mesura de prevenció i contenció del coronavirus.

 

Aquests negocis suposen un dels principals motors econòmics de país. Aproximadament 25.000 persones treballen i viuen de l'hostaleria.

 

Algunes comunitats espanyoles donen via lliure a l'horari de tancament de l'oci nocturn

En el cas d'Espanya, els bars van recuperar l'activitat fa ja uns quants mesos. Tot i això, havien de simpatitzar amb les mesures imposades pel Govern. Entre elles es trobaven l'obligació de tancar els bars abans i la prohibició del consum en barra. A més de la reducció de l'aforament dels establiments.

 

Actualment s'ha donat treva a aquest sector. S'ha flexibilitzat encara més la normativa que afecta aquests negocis. Això es deu al fet que la incidència per Covid ha disminuït. També que el 75% de la població ja està vacunada. Tot i que se segueix mirant de prop la variant Delta que ja ha travessat les fronteres espanyoles.

 

Diverses autonomies espanyoles s'endinsen aquest cap de setmana en una nova normalitat. S'amplien els horaris de l'oci nocturn i es permet consumir a la barra. Caldrà esperar a conèixer com transcorre aquest primer cap de setmana amb normes més flexibles.

 

Hi haurà algun cas a Espanya que el pla 'de tranquis' se'ls en vagi de les mans?