Queixes per la manca d'efectius a la zona lleidatana afectada per l'incendi

Els pagesos segueixen remullant amb cisternes el terreny per evitar que les flames puguin avançar
Un veí de Maials observa la zona afectada per l'incendi | LleidaDiari.cat

 

Els ve√Įns dels municipis lleidatans afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre es queixen de la manca d'efectius d'extinci√≥ destinats a la zona. L'alcalde Maials, David Masot, considera que s'han centrat els esfor√ßos sobretot a la part sud de l'incendi i per impedir que el foc creu√©s la C-12 i pogu√©s avan√ßar cap a Almatret i Riba-roja.

 

Tot i aix√≤, exculpa la gesti√≥ que s'ha fet perqu√® l'incendi ¬ęens ha sobrepassat a tots¬Ľ. Masot ha explicat que bona part de la zona sud-est del terme municipal de Maials s'ha vist afectada i ¬ęnom√©s s'han salvat els camps que han llaurat els pagesos¬Ľ. Aquest divendres, segueixen remullant amb tractors i cisternes el terreny per evitar que les flames puguin avan√ßar. Tamb√© hi treballen diferents efectius d'extinci√≥ terrestres i aeris.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!

 

Els pagesos fa dos dies que vigilen el terme perqu√® el foc no avanci

Entre els pagesos, que fa dos dies que vigilen el terme perqu√® el foc no avanci cap al nucli urb√† de Maials, Sebasti√† Florensa ha explicat que ¬ęsi hagu√©s actuat amb la preocupaci√≥ amb la qual ho han fet perqu√® el foc no travess√©s la C-12, no s'haurien lamentat tantes p√®rdues¬Ľ. ¬ęSom un cul de Catalunya, i ara aqu√≠ ho estem pagant¬Ľ, ha afirmat el pag√®s de Maials. Florensa ha assegurat que ara ¬ęels preocupa¬Ľ la part propera al Prioritat per la gran quantitat de vegetaci√≥ que hi ha i tamb√© perqu√® es tracta d'una zona tur√≠stica.

 

Un altre dels ve√Įns d'aquesta poblaci√≥ amb una finca afectada per l'incendi, Andreu Arest√©, ha detallat com han fet vigil√†ncia aquests dies per evitar que el foc arrib√©s al poble. ¬ęBaixava la llengua del foc, per all√≠ al mig, i quan va arribar a la vall es va escampar¬Ľ. ¬ęLa pres√®ncia de molts tractors va fer que el paressin¬Ľ, ha dit Arest√©, i aix√≤ va evitar que el foc arrib√©s al nucli urb√†. ¬ęEn no-res l'hagu√©rem tingut al poble¬Ľ, assegura.

Pla general de la zona afectada per l'incendi al terme municipal de Maials | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aqu√≠!

Comentaris