Raymundo i Juan Francisco

Raymundo i Juan Francisco, els 2 actors morts durant un rodatge de Netflix

Estaven rodant la nova sèrie 'El elegido' quan van tenir un accident de trànsit

Els actors mexicans Raymundo Garduño Cruz i Juan Francisco González Aguilar han mort durant el rodatge d'una nova sèrie de Netflix. Raymundo i Juan Francisco han perdut la vida en un accident de trànsit a Mulegé (Mèxic). La camioneta on anaven es va estavellar i va bolcar.

Va passar dijous passat, 16 de juny, en ple rodatge de la nova sèrie El elegido (Netflix). El greu accident de trànsit es va saldar amb dos morts i sis ferits, tots membres de l'equip de rodatge. Els ferits, entre els quals hi ha dos actors més i quatre membres de l'equip, són fora de perill.

La productora Redrum ha suspès el rodatge de manera temporal i ha mostrat la seva consternació pel que ha passat. El sindicat d'actors dels Estats Units s'ha posat en contacte amb Netflix per investigar els fets. «La seguretat és sempre la nostra màxima prioritat», han afirmat.

«No va ser un accident normal»

L'accident es va produir fora del set de rodatge, quan el grup es dirigia a l'aeroport a bord d'una camioneta. El vehicle va sortir de la ruta en una àrea desèrtica quan es va estavellar i va bolcar per raons que s'estan investigant. L'equip estava filmant a prop de la zona de l'accident.

Imatge de l'accident de trànsit
L'accident va ocórrer a una zona desèrtica | Agència

«Continuarem prenent les mesures necessàries per garantir que els nostres membres i altres persones estiguin segures al seu lloc de treball». Així s'expressava el sindicat d'actors al voltant de l'accident. Tot i això, hi ha qui sembra l'ombra del dubte sobre l'origen del sinistre.

«No va ser un accident ordinari», va apuntar el productor Rick Zazueta: «L'elenc s'havia queixat obertament dels problemes logístics i de transport d'aquesta productora il·lògica, irraonable, ignorant i estúpida. «Les condicions del vehicle eren totalment inadequades per al transport de persones».

Tenien una gran trajectòria

El elegido és una adaptació dels còmics American Jesus, obra de Mark Millan i Peter Gross. Segons la descripció de Netflix, «un nen de 12 anys descobreix que és Jesucrist i que ha tornat a la Terra per salvar la humanitat». La sèrie es va començar a rodar el mes d'abril passat a Mèxic.

Raymundo Garduño Cruz i Juan Francisco González Aguilar són dos coneguts actors a Mèxic. Raymundo tenia una llarga trajectòria com a actor de teatre al país, i també va realitzar treballs per a la petita pantalla i el cinema. Va crear la companyia Immigrantes Teatro i organitzava la Setmana de Teatre per a Nens.

La Secretaria de Cultura de Baixa Califòrnia ha lamentat la seva mort, i li ha recordat com a «important gestor cultural i gran entusiasta de l'art escènic». Juan Francisco era conegut com a 'Paco Mufote'. Era un conegut promotor, actor i músic que dirigia la companyia Immigrantes Teatro.

L'última foto amb vida

Just abans de morir, Raymundo havia pujat una foto a les seves xarxes socials comentant la calor que feia al rodatge. L'accident ha posat de manifest una vegada més les condicions precàries dels elencs de rodatge. Les autoritats estan investigant tots els condicionants del sinistre.

Imatge del repartiment
Raymundo va fer una última foto durant el rodatge | Xarxes socials

Liliana Conlisk Gallegos, amiga de 'Paco Mufote', ha trencat el silenci demanant indignada que s'investigui els fets: «M'omple de ràbia que hi hagi informes d'abusos i explotació de gent implicada en la producció. Em fa mal pensar que van aprofitar-se, que el van obligar a treballar en condicions deplorables».

Aquest cap de setmana també es va conèixer la mort de l'actor de 18 anys Tyler Sanders. Havia aparegut a la famosa sèrie Fear The Walking Dead, a més d'altres com 9-1-1: Lone Star. El van trobar mort a casa seva a Los Angeles, sense que per ara se sàpiguen les causes de la seva mort.