Pres fugat

Reapareix el pres fugat: s'exhibeix a les xarxes mentre els Mossos el busquen

Segueix en parador desconegut des de dimarts

Un pres del Centre Penitenciari Lledoners va fugir aquest dimarts al matí aprofitant un traslladat al dentista. 

Segons fons del Departament de Justícia, l’home, que estava en situació de presó preventiva, tenia una visita programada al metge i va aconseguir fugir quan estava en una clínica dental del centre de Terrassa

Els Mossos d’Esquadra, que eren qui el custodiaven, van confirmar la fugida i van posar en marxa un dispositiu de recerca per localitzar-lo.

El pres fugat reapareix al seu compte d'Instagram

El noi segueix en parador desconegut després de fugar-se, aquest dimarts, mentre era custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Moments després de la fuga, va pujar una foto al seu compte d'Instagram juntament amb el còmplice que l'havia ajudat.

Aquest migdia ha fet el mateix. A través de l'eina 'històries' de la famosa xarxa social, ha penjat un breu vídeo amb el següent text:

«Feliç divendres, un petó per a tots (...) que parleu molt».

«Us agrada molt el meu nom», ha conclòs.

A la imatge penjada se'l pot veure fent un petó amb la mà.

Demanen que s'augmenti el grau de perillositat del pres

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha criticat aquest dijous que el pres de Lledoners estigués classificat com a perillositat mitjana, quan anteriorment era de perillositat alta i ja havia protagonitzat fugues. 

Segons el sindicat, cal «revisar els protocols, no abaixar la perillositat dels interns per estalviar efectius i revisar els procediments per valorar correctament la seva perillositat». 

En aquest sentit, es pregunten com pot ser que un intern amb ampli historial delictiu i intents de fuga, intent d'homicidi i que ja va intentar atropellar mossos el 2020 estigui classificat en conflictivitat mitjana.

El comunicat també qüestiona que el dia i l'hora de les visites mèdiques dels interns les planifiquin terceres persones properes al pres, com familiars o amics, cosa que podria facilitar la preparació d'una fuga.

En un comunicat, el sindicat explica que un dels dos agents que va ser ruixat amb un extintor a la rambla de Terrassa, quan estava a menys de 5 metres, va haver de saltar per no ser envestit pel vehicle en el qual va fugir el pres.