Fotomuntatge entre unes ambulàncies i una imatge d'en Josep, un noi atropellat mentre anava amb motocicleta

Reclamen 500 euros a un motorista de Barcelona que va morir en un accident

L'accident va passar el 2020

Josep Boan Rosanes, tenia 20 anys quan va perdre la vida en un accident a la carretera de Dumbría, a la Corunya, l'agost del 2020. Anava amb moto i va morir després que un cotxe envaís el seu carril i l'envestís. La sentència va confirmar que el conductor del cotxe era culpable d'un delicte per imprudència greu, ja que circulava a més de 50 km/h del permès.

Tot i que ja han passat més de dos anys del terrible succés, el seu cas s'ha tornat a situar al focus mediàtic. I és que, segons va compartir la seva mare a través de Twitter, la Diputació de la Corunya li reclama 485,50 euros per la neteja de la via en què va morir.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Dolor infinit»

María Pilar, la mare de Josep, ho ha denunciat a través de les xarxes socials, en un comunicat on ha afirmat que se sent «destrossada».

«Un conductor homicida mata el meu fill i la diputació de Corunya li ha enviat una factura per l'assistència i la neteja de la via. Josep Boan i Rosanes ha de pagar, a parts iguals amb la seva homicida, les 3 h i 20 minuts que van fer servir per netejar les seves restes. M'han destrossat», va denunciar Maria Pilar.

«Dolor infinit, humiliació intolerable. Quanta més indiferència de les administracions i del sistema judicial hem de suportar?», afegeix.

El cas s'ha fet molt viral a les xarxes socials. Ara, tal com ha informat 324, el Consorci de Bombers de la Corunya ja ha iniciat els tràmits per retirar la multa i no seguir amb la reclamació dels diners.

Aquests serveis depenen de la Diputació i, segons han avançat, cobraran l'import a la companyia asseguradora del culpable del sinistre. Han assegurat que «aquest rebut no hauria d'haver arribat».

L'homicida no va ingressar a la presó

El conductor que va matar el Josep no va acabar mai entrant a la presó. Tot i que va ser arrestat i condemnat a dos anys de presó, va acabar sense ingressar a presó. Tal com ha informat el Caso, el jove de 30 anys no tenia antecedents, fet pel qual el jutjat va anul·lar la condemna de privació de llibertat.

L'accident el va provocar en envair la carretera AC-442 al seu pas per Dumbría. El conductor del cotxe va xocar frontalment amb la motocicleta on anava el jove; el seu pare anava amb una altra. Tots dos havien iniciat un viatge amb moto des de Barcelona, i estaven arribant a l'últim tram quan el Peugeot va entrar en un gir a més de 115 km/h en un tram limitat a 70.

Segons van detallar els informes de la Guàrdia Civil, l'excessiva velocitat va ser gairebé amb total seguretat l'únic causant d'aquest accident.