El ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, durant l'atenció als mitjans al Parlament Europeu, a Brussel·les

Borrell estudia recórrer la decisió del TSJC sobre les delegacions catalanes

Fonts del Ministeri d'Exteriors recorden que els magistrats s'han centrat de moment en aspectes procedimentals

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat aquest dimecres la petició del govern espanyol de tancar com a mesura cautelar les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra. La petició es va fer perquè el govern estatal considera que estan «al servei d'un projecte secessionista», però el TSJC l'ha desestimat per «extemporània». El Ministeri d’Exteriors estudia totes les opcions, entre elles la de presentar un recurs contra la decisió del TSJC.

La petició es considera «extemporània»

El TSJC ha desestimat la petició de tancar les delegacions per ser «extemporània» adduint que el govern espanyol no va demanar cap mesura cautelar quan el setembre del 2018 va presentar un recurs contra el decret que restablia diverses delegacions ni tampoc el gener del 2019 quan va formalitzar l’escrit de demanda. 

Fonts de l’entorn del ministre Borrell han apuntat en referència al contingut de la interlocutòria que s'ha donat a conèixer aquest dilluns que, en tot cas, el TSJC no entra al fons de la qüestió i només valora de moment aspectes procedimentals

També et pot interessar...