Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'escultura commemorativa dels Jocs Olímpics de 1992 robada a Barcelona

Recuperen una escultura commemorativa dels Jocs Olímpics de 1992 robada a Barcelona

Un home de 41 anys ha estat detingut i l'obra s'ha lliurat a l'Ajuntament

L'escultura commemorativa dels Jocs Olímpics de 1992 robada a Barcelona
Recuperen una escultura commemorativa dels Jocs Olímpics de 1992 robada a Barcelona | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 41 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor del robatori de dues escultures de bronze a Barcelona. Es tracta de l'escultura 'Nen amb pilota', de l'artista Joan Bordes, ubicada a l'avinguda Paral·lel, i que es va trobar a faltar al setembre, i 'El llançament', del mateix artista i ubicada a l'Avinguda de l'Estadi, que es va trobar a faltar aquest mateix mes de novembre. 

Ambdues escultures formaven part d'un conjunt artístic de vuit escultures instal·lades en diferents fonts de l’entorn de la muntanya de Montjuïc per commemorar els Jocs Olímpics de Barcelona ’92. L’obra recuperada s’ha lliurat a l’Ajuntament de Barcelona que reiniciarà les tasques per recuperar i reposar-la, tal com han confirmat els Mossos a través d'una nota de premsa.

L'home va intentar vendre diferents trossos d'una escultura

En el marc de les funcions d’inspecció que els Mossos fan als establiments de reciclatge i gràcies a la col·laboració amb els empresaris del sector, agents van detectar que un home havia intentat vendre diferents trossos d’una escultura de bronze en una ferralleria de Sant Martí, la qual podria ser l’obra sostreta.

Els investigadors de la DIC van localitzar els venedors i van descobrir que les peces de bronze que eren parts d’una altra escultura de Joan Bordes, 'El llançament', i que formaria part del mateix conjunt artístic que la que havia estat robada al setembre.

Els mossos van citar com a investigats per un delicte de receptació les dues persones que havien participat en la compravenda i van localitzar i detenir l’autor material del robatori.

El jutge va decretar l'ingrés a presó de l'home

L'home de 41 anys, nacionalitat espanyola i amb diversos antecedents, es dedicava a la recollida de ferralla per vendre-la a tercers, els quals feien d’intermediaris en la venda a l’engròs en establiments autoritzats. El detingut va passar el 13 de novembre a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.