Imatge dels vigilants de seguretat mentre reduïen una dona a l'estació de Sants

Renfe expedienta un vigilant per agredir una dona a Sants quan l'estaven reduint

Els fets han tingut lloc aquest matí a l'estació barcelonina

Un treballador de seguretat de l'estació de Sants ha estat retirat del servei de manera immediata per agredir una persona mentre estava sent reduïda per diversos empleats. Així mateix, Renfe ha obert un expedient informatiu contra el treballador. En aquest sentit, la companyia ha mostrat el seu rebuig contra els fets i ha deixat clar que no tolerarà aquestes actituds.

Els fets han tingut lloc aquest matí a l'estació de Sants de Barcelona, segons ha avançat 'betevé' i han confirmat a l'ACN fonts de la companyia. Segons el relat de la televisió barcelonina, que també ha gravat en vídeo l'escena, tot ha començat quan la dona agredida ha increpat un càmera de televisió que estava gravant les afectacions de la vaga de maquinistes.

En aquest sentit, la dona no volia ser gravada i s'ha encarat amb l'operador, un fet que ha alertat els agents de seguretat privada, de l'empresa Sureste, que s'han acostat per parlar amb ella. Un dels agents ha reduït la persona a terra i entre quatre guàrdies més l'han acabat emmanillant. Paral·lelament, un altre agent ha donat una puntada de peu i diversos cops amb la mà a la dona.

Primers expedients contra maquinistes per incomplir els serveis mínims

Aquests lamentables fets a l'estació de Sants han arribat durant la segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe, que han tornat a provocar el caos a la xarxa ferroviària catalana. Segons la companyia, diversos maquinistes no s'han presentat a treballar per complir els serveis mínims decretats, un fet que ha provocat l'anul·lació de diversos combois.

En aquest sentit, Renfe ha començat aquest divendres a expedientar alguns dels maquinistes que, segons la companyia, han incorregut en una falta «molt greu» per incomplir els serveis mínims durant les jornades de vaga. Concretament, almenys vuit conductors haurien estat expedientats a Catalunya i la Comunitat Valenciana, segons han explicat fonts de la companyia.

Les sancions, que s'han comunicat als maquinistes a través de correu electrònic amb certificat de recepció, burofax personal i burofax als comitès locals als quals estan adscrits, poden anar des de la suspensió de cinc dies de sou i feina, fins a l'acomiadament.