Gabby Petito y Bob Lowery.

Troben el cos d'un altre desaparegut gràcies a la mort de Gabby Petito

L'atenció mediàtica del cas de Gabby ha ajudat a resoldre'n un altre

El cas de l'assassinat de la youtuber Gabby Petito va causar una gran commoció fa pocs dies. Després d'estar desapareguda durant setmanes, es va trobar el seu cos i el principal sospitós n'era la parella. Però, més enllà de resoldre la seva desaparició, la troballa del seu cos ha servit per resoldre'n un altre.

Durant els dies de recerca a la jove, l'estat de Wyoming va viure sota molta presència mediàtica. La recerca es va centrar en aquesta zona perquè va desapàreixer mentre viatjava pels parcs nacionals dels Estats Units amb la seva parella.

La feina policial per trobar el cos de la jove hauria servit per localitzar el cos d'un altre home, no gaire lluny d'on va aparèixer ella. Encara no s'ha confirmat si els casos estan relacionats.

Els treballs per aconseguir localitzar el cos de Robert «Bob» Lowery,  l'home en qüestió, van començar fa uns dies. Dimarts passat, un equip de gossos va estar treballant durant quatre hores per localitzar-lo. Finalment, van trobar un cadàver que coincidia plenament amb la descripció de Lowery.

Feia més de dos mesos que havia desaparegut

Bob Lowery tenia 46 anys i era resident a Houston, estat de Texas. L'última vegada que algú el va veure va ser el dia 20 d'agost. El seu cos va ser localitzat en una vessant costeruda i boscosa de la zona de Teton Pass, a l'oest de Wyoming. 

La policia ha obert una investigació, però encara no s'ha confirmat la causa de la mort.

D'alguna manera, la troballa del seu cos estava vinculada a Gabby Petito. La informació dels mitjans sobre la jove, de tant en tant, mencionaven el seu nom i, a més, almenys dues persones van trucar dient que tenien informació sobre ell.

El cadàver vestia amb una gorra de beisbol negre i la lletra «P» daurada. Les imatges de la càmera d'un hotel proper el van captar portant una bossa negra de lona de la marca Nike. Bossa que va ser trobada al sender principal d'un canó llunyà.

La seva germana, Leigh Lowery, confirmava que a dins hi havia una tenda de campanya i un sac de dormir. «Era un noi molt dolç», comentava sobre ell al 'Jackson Hole News & Guide'.

Els misteris de la mort de Petito

Un cop el cos de Petito va ser localitzat, els investigadors es van centrar en saber la causa de la seva mort. L'autòpsia va acabar de confirmar que es tractava d'un assassinat. De manera immediata, el focus es va posar en la seva parella, Brian Laundrie.

L'FBI ja ha emès una ordre de recerca per trobar-lo. Els investigadors consideren que és una «persona d'interès» en el cas.

Brian Laundrie havia tornat a casa sense la seva parella, no va dir on era i es va convertir en el sospitós principal. Sembla clar que alguna cosa va haver de fer per esfumar-se d'aquesta manera.

La família de Gabby assegura que les últimes trucades que van rebre d'ella eren bastant estranyes. La jove estaria demanant ajuda i no sabien per què. Finalment, ja era massa tard.

L'entorn de la jove confirma que, últimament, Gabby estava sent maltractada. Alguns testimonis que els havien vist pel viatge van confirmar que Brian l'havia agredit.

«M'agradaria informar sobre una disputa domèstica: matrícula de Florida, camioneta blanca. Un cavaller bufetejava una noia, ens vam aturar i van córrer fins que ell la va colpejar, va pujar a l'acte i van marxar», va dir un d'ells a la policia.