Primer pla de Madelenie McCann

Reobren el cas Madeleine McCann: noves proves 14 anys després

Els fiscals alemanys citaran a declarar el sospitós amb noves proves contra ell

«Només hi ha una manera perquè se sàpiga la veritat: que Christian Brueckner confessi». Aquestes van ser les últimes paraules dels pares de Madeleine McCann sobre el principal sospitós de la desaparició de la nena l'any 2007. La justícia ha escoltat les seves pregàries i ara reobrirà el cas amb noves proves.

Els fiscals alemanys asseguren tenir «proves sòlides» en contra de Christian Brueckner. És el principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann fa 14 anys, quan la nena en tenia tres. Però la falta d'indicis sòlids va situar la investigació en un punt mort.

Tant és així, que els pares de la nena ja no tenien forces per lluitar i descobrir la veritat. En el moment de màxima desesperació, les autoritats alemanyes han donat una bona notícia. Les indagacions han tingut resultats i citaran a declarar l'acusat durant les pròximes setmanes.

Límit, abans que acabi el 2021

Les autoritats alemanyes han fixat una data límit per confrontar l'únic sospitós amb les noves proves: abans de Nadal. 

Tenen clar que Brueckner és l'autor material de la desaparició i la mort de la nena i, aquest cop, sembla que ho tenen tot ben lligat per enxampar-lo. 

Brueckner és un delinqüent amb un llarg historial a l'esquena. La policia té fins a 17 incidències seves, entre les quals hi ha infraccions de trànsit, agressions físiques, robatoris i abusos sexual de menors. El 1994, quan només era un adolescent, va ser acusat per primera vegada per «contactes sexuals amb un nen».

L'any 2020, quan la investigació del cas estava en un punt mort, el fiscal alemany va ordenar investigar un home de 43 anys que vivia en una autocaravana. El sospitós era al mateix lloc i en el mateix moment en què va desaparèixer la nena a l'Algarve (Portugal). Compleix una pena de set anys per violar una dona de 72.

«Resoldre el cas aviat»

Des d'aleshores, les autoritats alemanyes no han deixat de treballar per resoldre un cas amb moltes incògnites obertes. Madeleine va desaparèixer durant unes vacances familiars a la localitat portuguesa de l'Algarve. La van deixar a l'apartament i se'n van anar a sopar, però quan van tornar la nena ja no hi era.

Els pares van arribar a ser el focus de la recerca i s'especulava que ho podrien haver planejat tot. Una opció que es va descartar aviat i tots els indicis van assenyalar Christian. Ara sembla que la veritat està a punt de sortir a la llum definitivament.

«No puc dir amb certesa quan, però estem treballant molt dur per resoldre el cas», va explicar el fiscal. També va avançar que estan treballant en altres casos en què el sospitós estaria implicat. «La investigació avança bé i esperem tenir una actualització aviat».

Investigat per altres abusos de menors

El sospitós de la desaparició de Madeleine McCann està sent investigat per altres abusos sexuals. Una font propera revela que Christian està al corrent dels rumors, «però presumeix que la policia no té cap evidència». Segons els fiscals, la seva sort està a punt de canviar. 

Fa unes setmanes, un llibre sobre el cas va revelar el traumàtic passat de Christian Brueckner. Segons explica l'autor, el presumpte segrestador va tenir una infància marcada pels abusos de la seva mare. Creuen que aquesta podria ser l'arrel d'un perfil psicopàtic i malaltís.

Amb les noves proves pretenen acorralar el sospitós i que acabi confessant. Això obre una nova llum d'esperança per a Kate i Gerry McCann, els pares de la nena que durant 14 anys han patit un autèntic calvari. Ara podrien aconseguir la veritat sobre el cas i descobrir realment què va passar amb la seva filla.