Fotomuntatge de Jorge Ignacio i Marta Calvo

Més a prop de Marta Calvo: «Mira quin bon lloc per amagar un cadàver»

Jorge Ignacio podria haver deixat el cos de Marta Calvo en una casa abandonada

L'assassinat de Marta Calvo Burón, comès a València el 2019, va paralitzar el país i va demostrar que el sistema judicial té moltes deficiències. La família de la víctima ha denunciat públicament la impotència que senten per culpa del suposat homicida de la jove.

Jorge Ignacio és el criminal en sèrie més perillós del moment, i els experts recomanen anar amb compte a l'hora d'informar sobre ell. Encara no ha aparegut el cos de Marta, motiu pel qual el jutge no pot condemnar l'assassí.

L'entorn de Marta Calvo sent pànic en pensar que mai podrà descansar en pau, ja que no tenen cap lloc on honrar la memòria de la jove. Jorge Ignacio es nega a revelar què va fer amb ella, i les seves declaracions són totalment contradictòries.

Un amic íntim del suposat assassí, indignat per l'escàndol, es va presentar a la Guàrdia Civil per a prestar declaració de manera voluntària. Vol ajudar en la investigació, ja que fa molt de temps que busquen la noia i sembla impossible trobar-la.

Aquest testimoni assegura que, mesos abans del crim, Jorge li va dir una frase aterridora: «Mira quin bon lloc per amagar un cadàver». Estaven fent un viatge en cotxe, i quan li va reprimir la suposada broma, es va crear un ambient bastant tens.

Cada vegada més a prop de trobar el cos de Marta

Els amics del possible assassí de Marta estan cooperant amb la justícia, ja que el seu historial és bastant escandalós. Recordem que ha matat tres dones i que va intentar fer el mateix amb vuit més, les quals van sortir més ben parades.

L'any passat, el grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil de València va avançar molt en la investigació gràcies a les col·laboracions que hem esmentat. El jutge va cridar a declarar la mare de Jorge, que havia estat ocultant proves per a protegir el responsable del drama.

Jorge Ignacio P.J. va entrar a la presó de manera immediata. Part del seu entorn tenia por, així que no van dubtar a col·laborar amb les autoritats. Alguns asseguren que «no es poden treure l'assumpte de Marta del cap», així que estan intentant ajudar.

La mare de Jorge sap més coses de les que explica, o almenys això sospiten els diaris locals, però es nega a compartir la informació que té. Sap que quan es demostri que el seu fill és l'assassí de Marta Calvo, els companys de la presó es venjaran d'ell.

Marta Calvo podria ser en una casa abandonada

Mesos abans de l'assassinat de Marta, Jorge Ignacio viatjava en cotxe amb un amic seu i li va fer el comentari que hem esmentat sobre el lloc per a amagar un cadàver. En aquell moment no li va donar importància, però després de la detenció el va posar en coneixement de la Guàrdia Civil.

Els investigadors coneixen aquesta informació des de fa un any, però no l'han fet pública per a no entorpir el procés. Ara tenen una teoria bastant consistent: Jorge podria haver amagat el cos en una casa abandonada situada a Gandia.

El testimoni va confessar el que sabia després que el seu amic assegurés que el cadàver era a l'abocador de Dosaigües. En aquell moment es va adonar que estava jugant amb la justícia, perquè no li interessava que tanquessin el cas i dictessin sentència.

El problema és que l'informador no va poder concretar el punt exacte en què Jorge Ignacio va fer aquell comentari tan macabre. Aquesta manca d'exactitud va retardar bastant el procés, però ara ja han solucionat les deficiències.

Per a intentar cobrir les llacunes que tenia, el testimoni va fer un dibuix a mà alçada de la zona on es podria trobar Marta. Està clar que el suposat assassí s'ha estat burlant de la justícia, de les autoritats i de la família de la morta.