Bombers de la Generalitat

Mor el segon excursionista trobat inconscient a la Vall de Boí

Els dos excursionistes han mort

ACTUALITZACIÓ | 15/9/22 a les 18.53 hores

Ha mort aquest dijous el segon excursionista que va ser rescatat ahir junt amb un company a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ambdós en estat greu per hipotèrmia, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. Unes hores abans que s'hagi conegut el decés ja havia transcendit que l'altre rescatat també havia mort.

Ambdós van ser ingressats ahir a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Els Bombers van informar que cap a dos quarts d'una del migdia de dimecres uns altres excursionistes van alertar que hi havia dues persones inconscients a prop de l'estany de Contraix.

Un cop al lloc els van fer la primera intervenció i més tard se'ls va traslladar en helicòpter a l'hospital, on han acabat morint tots dos.

ACTUALITZACIÓ | 15/9/22 a les 12.38 hores

Un dels excursionistes que aquest dimecres va ser rescatat amb hipotèrmia a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ha mort a l'hospital, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. L'excursionista va ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona juntament amb un company, els dos en estat greu per hipotèrmia

Notícia | 14/9/22 a les 18.56 hores. 

Tràgic succés a la comarca de l'Alta Ribagorça on dues persones han resultat greument ferides. Dos excursionistes han estat traslladats greus a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona després d'haver sofert una hipotèrmia a la Vall de Boí a l'Alta Ribagorça, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

El cos d'emergències ha indicat que cap a dos quarts d'una del migdia d'aquest dimecres uns altres excursionistes han alertat que hi havia dues persones inconscients a prop de l'estany Contraix. D'aquesta manera, s'han activat tots els mitjans necessaris per rescatar a la parella.

S'han activat dos helicòpters amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i amb un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un cop a lloc, s'ha fet la primera atenció i s'ha evacuat els dos ferits on els esperaven els helicòpters medicalitzats del SEM, els quals han dut els excursionistes a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

«Uns excursionistes alerten de 2 persones inconscients a prop de l'estany Contraix a La Vall de Boí. Activem 2 helicòpters amb GRAE, Bombers i metge del SEM i constatem que estan en hipotèrmia. Fem la primera atenció i els evacuem».

«El SEM ha realitzat dues assistències a la Vall de Boí per hipotèrmia i ha traslladat a dues persones en estat greu a l'Hospital de Vall d'Hebron de Barcelona. Per aquest incident, s’han mobilitzat 2 helicòpters medicalitzats del SEM».

▶️ El vídeo de la setmana

Dos rescats més per hipotèrmia

Els Bombers van rescatar aquest dimarts passat a la tarda una parella d'excursionistes amb hipotèrmia a l'estany Tort, en terme municipal de la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà.

A un quart de sis de la tarda el responsable del refugi de la Colomina va alertar de la presència de les dues persones i dos helicòpters dels Bombers amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i una metgessa especialitzada en rescats s'hi van adreçar.

La pluja i la boira, però, impedien arribar fins a l'indret, per la qual cosa el personal d'emergències va agafar el telefèric fins al refugi i d'allà van caminar tres quarts d'hora fins a la parella. Un dels pilots, però, va aprofitar una treva de la pluja per arribar fins a l'indret i traslladar els dos ferits.

El rescat va durar molt poca estona perquè l'helicòpter av fer el que es coneix com a maniobra estacionària, en què l'aparell no toca terra i, per tant, es pot enlairar més ràpidament.

Els dos ferits van ser traslladats a l'Hospital Comarcal del Pallars, on, tal com informa el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), van ser avaluats per si requerien un segon trasllat en funció de la gravetat. Finalment, es va diagnosticar la dona amb hipotèrmia moderada i l'home amb hipotèrmia lleu, i han rebut allà l'atenció necessària.