Rescaten dues persones que havien quedat envoltades d'aigua amb el vehicle a la depuradora d'Avinyó

Els Bombers han rebut 286 avisos per les fortes tempestes

Un camió dels Bombers de la Generalitat
Els Bombers han estat els encarregats de rescatar una parella a Avinyó. | cedida

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquesta matinada dues persones que havien quedat envoltades d'aigua amb el seu vehicle a la zona de la depuradora d'Avinyó (Bages). L'avís s'ha rebut a les 04:34 hores i s'han activat vuit dotacions terrestres amb efectius del GRAE, tant de muntanya com subaquàtics amb la barca. Els afectats han pogut sortir del vehicle i s'han refugiat en zona segura sobre una taula de pedra d'una zona de pícnic.

Finalment han pogut ser evacuats sans i estalvis amb la barca i han estat traslladats pel Sistema d'Emergències Mèdiques a l'hospital. Aquest ha estat el servei més destacat durant la nit de fortes tempestes, tot i que fins a les nou del matí d'aquest dissabte, els Bombers han rebut un total de 286 avisos.

Actuacions per inundacions de baixos, soterranis i garatges

La majoria d'incidents a causa de les pluges han estat per inundacions, incidències de trànsit, obstacles a la calçada i rescat de persones. En el 77% de les trucades al 112 s'ha activat Bombers i en el 23% s'han activat Mossos d'Esquadra i les policies locals, segons ha detallat Protecció Civil. Dels 286 avisos derivats a Bombers, 111 s'han concentrat a Tarragona, 65 a la regió Centre i 56 a Lleida.

En la majoria dels casos, els Bombers han estat requerits per inundacions d'aigua en baixos, soterranis i garatges així com en terrats o terrasses, i per acumulació d'aigua a la via pública. També per esllavissades de pedres, per retirar arbres i branques caigudes i fer sanejaments de façanes. A més, al llarg de la nit i matinada s'han estat revisant punts inundables.

Durant les primeres hores de l'episodi —aquest divendres a la tarda— els avisos es van concentrar a les comarques del Ripollès i del Segrià. A mesura que ha avançat la nit i matinada, els avisos s'han concentrat al Camp de Tarragona, al Tarragonès i a la Catalunya Central, especialment a la comarca del Berguedà.


Comentaris

envia el comentari