Pla general dels cossos d'emergència treballant a l'edifici ensorrat

Localitzen el cos sense vida d'un menor sota la runa de l'edifici ensorrat de Peníscola

La passada mitjanit, els cossos de seguretat i emergència van rescatar amb vida un dels desapareguts

ACTUALITZACIÓ 8.32 hores

Els serveis d'emergència han localitzat aquest matí el cadàver d'un menor d'edat entre la runa de l'edifici que ahir a la tarda es va ensorrar a Peníscola. Segons ha explicat la Generalitat Valenciana, la troballa del cos sense vida s'ha produït a les 7.43 hores. Emergències ha mobilitzat un equip de psicòlegs per atendre la família del menor.

El menor era una de les tres persones desaparegudes arran dels fets. Ara com ara, només queda localitzar una tercera persona, després que la passada mitjanit es rescatés amb vida un home entre les runes. 

NOTÍCIA ORIGINAL 7.44 hores

Els cossos d'emergència que treballen en l'ensorrament d'un edifici d'apartaments a Peníscola (Castelló) han rescatat amb vida una de les tres persones desaparegudes. La víctima estava conscient i s'ha pogut comunicar amb els equips de rescat que l'han localitzat sota la runa. Poc després de la mitjanit, efectius dels Bombers de Castelló l'han pogut rescatar i traslladar a una ambulància per ser atesa.

Segons han confirmat el 112 GVA i fonts de l'Ajuntament de Peníscola, ara com ara, el balanç provisional és de dues persones més desaparegudes sota la runa de l'edifici de tres plantes que es va ensorrar durant la tarda d'ahir. Segons ha explicat la televisió pública valenciana 'A Punt', les dues persones a localitzar serien, probablement, una mare i el seu fill. 

Durant tota la nit, fins a 140 efectius dels cossos d'emergència i seguretat —Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Policia Local— han continuat amb les tasques de recerca dels desapareguts, segons han explicat a través de la xarxa social Twitter els Bombers de Castelló. En la recerca també hi han participat efectius de la unitat canina, especialistes en la localització de persones.

Després del rescat de la persona localitzada amb vida sota la runa, al voltant de la una de la matinada, els arquitectes municipals han revisat l'edifici per tal de valorar les zones on es pot actuar i iniciar les tasques de desenrunament, que han començat durant la matinada.

Es descarta que l'ensorrament s'hagi produït per una explosió

L'ensorrament d'aquest edifici d'apartaments de tres plantes, ubicat a la urbanització Font Nova de Peníscola, es va produir aquest dimecres a darrera hora de la tarda. Tot i que encara s'estan investigant les causes dels fets, les primeres informacions descarten que s'hagi produït a causa d'una explosió.

La Generalitat Valenciana, a través del Centre de Coordinació d'Emergències, ha activitat la situació 0 del Pla Territorial d'Emergències. Ara com ara, hi ha dues persones desaparegudes, mentre que la passada mitjanit se'n va rescatar amb vida una tercera.

En aquest sentit, una trentena de persones que residien a l'edifici han estat reallotjades per l'Ajuntament de Peníscola en quatre hotels del municipi.