Resolen l'assassinat de Sheila Barrero quinze anys després, presumptament a mans de la seva exparella

El cas es va reobrir per a analitzar les proves de nou amb els avanços de la ciència
Sheila Barrero fue asesinada cuando solo tenía 22 años
Sheila Barrero va ser assassinada amb només 22 anys | Cedida

Sheila Barrero va ser assassinada quan només tenia 22 anys, el 25 de gener del 2004. Quinze anys més tard, el cas encara no s’havia resolt. Després de molts anys en què el cas s’havia deixat per tancat, els investigadors podrien haver aconseguit que es torni a obrir i podrien haver trobat l’autor de l’assassinat de la jove.

 

La Sheila tornava de treballar de nit el dia del crim

Barrero va ser assassinada el matí d’un dia que havia treballat de nit, quan tornava cap a casa, després d’haver-se quedat una estona prenent copes amb amics. La jove compaginava la seva feina en una agència de viatges a Gijón amb una altra els caps de setmana en un ‘pub’ de León.

 

El dia 25 de gener, després de treballar tota la nit, a les 7.00 del matí la jove i uns amics van decidir anar a un altre local de la zona per passar una estona. Només una hora més tard, els joves van abandonar el local per dirigir-se a anar cap a casa.

 

La van matar d’un tret al cotxe

Va ser llavors quan Sheila Barrero va agafar el seu cotxe, un Peugeot 206, per tornar cap a casa, situada a Degaña (Astúries). Per anar al seu habitatge, la Sheila havia de passar per un port de muntanya. Va ser en aquella zona on, segons es va deduir a través de les investigacions, algú va fer que parés el cotxe, va pujar-hi, i va disparar a la nuca de la noia amb una pistola de petit calibre.

 

Després dels fatídics fets, els investigadors no van aconseguir trobar el responsable de l’assassinat de la Sheila i, finalment, el cas es va arxivar. Ara, però, sembla que s’han aconseguit reobrir les diligències en el jutjat, al·legant que la ciència ha avançat prou per a poder descobrir alguna pista que llavors no es va trobar.

 

Borja, el principal sospitós

Després d’analitzar una altra vegada les proves, amb tècniques més avançades que les que disposaven fa quinze anys, els investigadors apunten que el culpable del cas seria Borja Vidal, l’exparella de Sheila. El dia del crim, feia molt poc temps que la relació s’havia acabat.

 

Totes les proves l’apunten

L’avanç de les tècniques de recerca ha permès a la Unitat Central Operativa Guàrdia Civil aïllar una partícula recollida en aquell moment de la mà de Borja Vidal i quadrar-la amb les restes del casquet amb què es va matar Sheila Barrero. L’informe de la recerca no ofereix dubtes: existeixen indicis inqüestionables que és l’assassí.

 

Una altra prova és una fibra de cotó que es va trobar sobre una bufanda de Sheila que s'estava en el seu cotxe. Es va analitzar en el seu moment i es va determinar que podria ser d'una jaqueta de Borja. No obstant això, no es va poder confirmar al cent per cent, perquè podria ser de qualsevol altra peça amb característiques iguals.

 

Ara, amb una anàlisi més exhaustiva, s'ha comparat la fibra amb la jaqueta del noi i s'ha determinat que, efectivament, són idèntiques. No només pel que fa al teixit, sinó també en les condicions de vida, com les rentades, el desgast, els productes utilitzats en la peça, etc.

 

El document està sent analitzat per la Fiscalia

Així doncs, la família de Sheila Barrero torna a tenir motius per l’esperança 15 anys després de l’assassinat de la jove, gràcies a aquest nou informe presentat per agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. El document ha estat admès pel jutge i està sent estudiat per la Fiscalia. Segons apunten les pàgines de l’informe, Sheila Barrero va morir a mans de la seva exparella, Borja Vidal, la mateixa persona que ja va estar imputada per aquest crim fins que l’any 2007 es va tancar de manera provisional.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari