Pla mitjà de la concentració del sector de la restauració a plaça Sant Jaume, amb pots de fum de color vermell i negre

Els restauradors catalans protesten a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb petards i pots de fum

Mig miler de persones es manifesten a la ciutat comtal contra el tancament dels bars i restaurants i acaben tirant ous a la façana del Palau de la Generalitat

El sector de la restauració s'ha tornat a concentrar aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra el tancament dels bars i restaurants. Passades les dues del migdia, prop de 500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han aplegat davant la Generalitat amb pancartes com 'Botellón no és oci nocturn' o 'Aforament de la restauració: 0%. Aforament del transport públic: 120%'.

La manifestació ha acabat amb alguns incidents, quan alguns dels manifestants s'han posat màscares d'Anonymus, han encès pots de fum negre i vermell, han tirat petards i han llançat ous contra la façana del Palau de la Generalitat. Tres quarts d'hora després de l'inici, els manifestants s'han dispersat i la desena de furgons antidisturbis també han marxat de la plaça de Sant Jaume.

El Govern apunta a una pròrroga en el tancament de bars i restaurants

Tot i que el tancament de bars i restaurants venç el pròxim divendres a la nit, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar aquest dimarts que veu «difícil» poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. «Estem en la línia de no aixecar restriccions», va afirmar en declaracions a la SER, al mateix temps que va insistir que la situació portarà «a prendre més mesures aquesta setmana».

Així mateix, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, es va mostrar en la mateixa línia d'allargar el tancament dels establiments de restauració durant dues setmanes més. Ramentol va assenyalar que el Departament de Salut treballa en l'aplicació de noves mesures addicionals: «No estem en un moment per fer un pas enrere. No és el moment de desescalar», va dir en referència a una possible reobertura de bars i restaurants.