Imatge de cues a l'AP-7 al Vallès Occidental

Retencions quilomètriques a diferents carreteres catalanes per un accident de trànsit

Hi ha fins a 11 quilòmetres de cua

Matí complicat a les carreteres catalanes a causa d'un accident trànsit, el qual està dificultant l'entrada a Barcelona per la Ronda de Dalt i provocant grans retencions. 

Una furgoneta hauria quedat suspesa a la mitjana i això afecta la circulació en ambdós sentits. Hi ha dos carrils tallats en cadascuna de les direccions. 

Les retencions arriben als 11 kilòmetres en sentit Llobregat des del nus de la Trinitat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). 

La complicació afecta també altres vies, com la B-23 que acumula sis kilòmetres de congestions des d'Esplugues de Llobregat.

Pla per reduir els accidents de trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa un pla de xoc per reduir la sinistralitat a l'AP-7, la via que concentra més mortalitat el 2022 amb 13 persones que hi han perdut la vida. 

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat més radars, estàtics i dinàmics; un reforç de la inspecció des de l'helicòpter i més controls específics a vehicles com els de transport de mercaderies i de viatgers. També demana a l'Estat que redueixi el límit de velocitat a l'AP-7 a 110 km/h. 

L'inici de les mesures coincideix amb el pont de la segona Pasqua, quan uns 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana entre les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte. El conseller fa una crida a la «prudència» i «compliment de les normes».

▶️ Barcelona inicia una nova etapa: Ja es pot entrar a la ciutat pel túnel de les Glòries

71 persones mortes a la carretera

Un total de 71 persones han mort a les carreteres catalanes des de principis d'any i 13 d'aquestes han perdut la vida a l'AP-7, segons el balanç de sinistralitat fins al 31 de maig. 

Davant d'aquesta realitat, el conseller creu que tant el Departament d'Interior com la societat han de «reaccionar» i s'ha mostrat «especialment» preocupat per la sinistralitat a l'AP-7, amb un 40% més de mobilitat, sobretot des que es van alliberar els peatges.

«No ens podem permetre seguir amb aquest ritme d'accidents, de mortalitat i de tragèdies», alerta Elena. La situació preocupa encara més a les portes d'un pont i de l'estiu, quan l'AP-7 és una via molt utilitzada. 

Per això, l'SCT, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, desplega un pla de xoc per reduir la sinistralitat a l'AP-7 coincidint amb el pont de la segona Pasqua i que intensificarà en les pròximes setmanes.