Incendi forestal Seròs

El ridícul motiu del gran incendi d'aquest cap de setmana a Lleida

Els Agents Rurals treballen amb una hipòtesi clara

Comença a arribar el bon temps i amb ell l'augment de les temperatures, fet que fa susceptibles les zones boscoses i els espais naturals protegits de casa nostra.

Per aquest motiu, tant el cos dels Agents Rurals com els Bombers de la Generalitat demanen prudència davant activitats que podrien posar en perill els espais naturals.

Un incendi va cremar aquest dissabte unes 25 hectàrees de canyes i bosc de ribera a Seròs, al Segrià, segons van informar els Bombers de la Generalitat. En concret, el foc es va originar en una zona boscosa propera al Monestir d'Avinganya. 

El cos va rebre l'avís a les 12:51 hores i fins al lloc s'hi van desplaçar 11 dotacions de comandament, 8 camions i tres mitjans aeris, 2 avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder. 

L'incendi va quedar estabilitzat a les 18:30 hores i segons dades provisionals dels Agents Rurals, el foc va cremar una superfície aproximada de 25 hectàrees de bosc de ribera.

El foc podria haver estat provocat

En les pròximes setmanes el cos dels Agents Rurals, intensificarà les inspeccions donat que la presència de persones al medi representa un increment del risc d'incendi. En aquesta època de l'any s'acumula borrissol d'algunes espècies d'arbres de ribera que és molt inflamable. 

Precisament, aquest mateix cap de setmana, s'ha produït un incendi forestal a Seròs que ha afectat una superfície de 46 hectàrees, segons dades provisionals.

La principal hipòtesi amb què treballen els Agents Rurals és que hauria estat provocat per una acampada il·legal vinculada amb l'activitat piscícola en una àrea amb acumulació de borrissol de xop o pollancre.

Així, la investigació per esclarir els fets sobre l'incendi forestal originat aquest cap de setmana segueix en marxa. 

Una vintena de denúncies

Els Agents Rurals han dut a terme el cap de setmana un operatiu en espais naturals del Segrià i la Noguera contra el furtivisme en la pesca nocturna, l'acampada en espais naturals protegits i l'ús de fogonets de gas i barbacoes.

En les 76 inspeccions efectuades, el cos ha aixecat 25 denúncies i ha comissat 23 canyes de pesca i 46 peixos pescats irregularment.