Imatge d'un Rodalies a Llinars del Vallès amb el vidre trencat.

Pànic a Rodalies: el tren s'omple de fum i els passatgers han de trencar els vidres

Un comboi de Rodalies ha quedat aturat a Llinars del Vallès a causa dels eixos enfrontats a l'aparell | Alguns dels passatgers diuen haver viscut escenes de «pànic»

Nova matinal d'incidències a Rodalies. Concretament, aquest matí s'han viscut escenes de gran tensió a l'estació de Llinars del Vallès, on un comboi ha quedat aturat a causa dels eixos enfrontats a l'aparell. Quelcom que ha provocat que alguns vagons es comencessin a omplir de fum i, davant la incertesa del moment, alguns dels passatgers optessin per trencar un vidre per a poder sortir del comboi.

Segons ha explicat l'usuari de Twitter @Marc_Barres, les portes dels combois no s'obrien i, per això, han hagut de trencar els vidres per poder-ne sortir. Segons aquest mateix usuari, els passatgers no podien inhalar aire i han arribat fins el punt d'haver de trencar els vidres. 


«El pèssim servei de Renfe ens acabarà matant. El tren s'ha aturat i incendiat a Llinars del Vallès. Les portes no s'obrien i els vagons s'omplien de fum. Escenes de pànic i asfíxia que han acabat amb vidres trencats», ha relatat el mateix usuari que ha explicat la seva vivència a les xarxes socials. 

L'incident ha tingut lloc cap a les 08.30 hores d'aquest dimarts, 24 de maig. Rodalies informa que els passatgers afectats han estat traslladats a un altre comboi i que, més enllà de la sortida de fum, no hi ha hagut més afectació entre aquests. 

Matinal d'incidències a Rodalies

L'R4 de Rodalies acumula a hores d'ara retards de fins a mitja hora per la incidència en la infraestructura que s'ha produït durant les tasques de manteniment que Adif realitza a la xarxa ferroviària, segons informa Renfe. 

A conseqüència d'això, se circula per via única entre Monistrol i Sant Vicenç de Castellet. D'altra banda, els eixos enfrenats en un tren que cobria el trajecte Figueres-Barcelona han provocat fum i ha obligat a aturar el comboi a Llinars del Vallès i transbordar els viatgers a un altre tren. 

Alguns usuaris han explicat a les xarxes socials que han hagut de trencar els vidres perquè no s'obrien les portes dels vagons i el fum entrava a dins. Algun viatger, com el citat anteriorment, parlava d'escenes de «pànic». L'incident s'ha produït cap a les 8.30 hores.