L'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, durant la sessió del judici.

El crim de la Guàrdia Urbana encara cueja: el nou moviment de Rosa Peral

La defensa recorrerà la sentència del crim de la Guàrdia Urbana al Tribunal Constitucional | Albert López també ho ha fet

El programa Crims de TV3 amb Carles Porta ens va oferir una dissecció del conegut crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Uns fets que giren al voltant de la mort calcinada de Pedro Rodríguez, la seva parella Rosa Peral i l'amant, Albert López. Uns episodis que van intentar posar llum a la foscor, però encara cueja. 

L'últim episodi —a la vida real, no al programa— el protagonitza Rosa Peral. L'advocada Olga Arderiu recorrerà la sentència de l'Audiència de Barcelona ratificada pel Tribunal Suprem davant el Tribunal Constitucional. Una acció que també va fer la defensa d'Albert López.

Rosa Peral recorrerà la sentència

Nou episodi del crim de la Guàrdia Urbana. Rosa Peral, exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, va ser condemnada a 25 anys de presó per la mort de la seva parella, el també policia Pedro Rodríguez. 

La defensa de Peral ha decidit recórrer la sentència al Tribunal Constitucional. La seva advocada sosté en declaracions a l'ACN que no hi ha «cap prova» de la participació de Rosa Peral en la mort de qui era la seva parella en el moment dels fets.

Una versió que ja va al·legar en el recurs inadmès pel Tribunal Suprem al setembre. Arderiu assegura que se li van negar proves i testimonies clau per a la defensa de Perai i que el veredicte va estar mancat de motivació.

Rosa Peral, sortint del seu domicili de Vilanova.
La defensa de Rosa Peral assegura que no hi ha «cap prova» | ACN

Albert López, en mans de les filles de Rosa Peral

L'agent i amant de Rosa Peral, Albert López, també està actuant en la mateixa direcció. Condemnat a 20 anys de presó per la mort de Pedro Rodríguez, la seva defensa va presentar fa uns dies un recurs al Tribunal Constitucional.

L'argument principal de López es basa en el testimoni de les filles de Rosa Peral. Les menors no van poder declarar al judici, però en seu policial van negar que ell estigués a casa en el moment del crim.

La sentència del crim

La matinada del 2 de maig del 2017, segons la sentència del crim de la Guàrdia Urbana, López i Peral van matar Pedro Rodríguez a casa seva, a Cubelles. Tot seguit, van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima per fingir que continuava viu i van portar-lo a prop del domicili de l'exmarit de Peral, amb qui ella mantenia una relació molt conflictiva.

La intenció era clara: involucrar-lo en el crim. Una idea que no va tenir recorregut a la investigació. Finalment, els dos condemnats van introduir el cos al maleter del cotxe de la víctima i el van cremar al pantà de Foix.