Nena jugant a la platja

Salven una nena senegalesa de sis anys d’una mutilació genital portant-la a Girona

La menor vivia amb la seva besàvia al Senegal que va alertar la mare sobre el que volien fer altres familiars

La col·laboració entre administracions i entitats socials ha permès evitar la mutilació genital femenina d'una nena senegalesa  de sis anys que tenia la mare vivint a les comarques de Girona. La menor estava en risc de patir la mutilació i l'avís de la besàvia a la seva mare, va activar els mecanismes necessaris per protegir la menor fins que  la progenitora la va poder anar a buscar i portar-la fins a Catalunya  gràcies a la «crucial» col·laboració entre departaments de l’Executiu Central i la Generalitat, segons ha informat la Delegació del Govern.

Les autoritats impedeixen la mutilació genital d'una nena de Senegal

El cas va començar a finals del 2018. La nena vivia al Senegal amb la seva besàvia, que es va posar malalta i va haver de deixar la menor a cura d'altres familiars. Amb aquests familiars, la nena «corria el risc» de patir mutilació genital femenina i la besàvia va avisar la mare, que viu a les comarques de Girona. Aquesta va alertar l'associació Valentes i Acompanyades, organisme que atén la mare per un cas de violència de gènere, i es va posar en marxa la Unitat de Violència sobre la Dona a Catalunya.

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, l'associació i la Generalitat  van treballar per apartar la nena d'aquest entorn perillós i poder-la traslladar a Catalunya al costat de la seva mare. Fins a poder-ho aconseguir, es va establir un mecanisme de protecció 'in situ' amb col·laboració amb el Ministeri d'Afers Estrangers i les autoritats senegaleses. En paral·lel, a més a més,  es va tramitar tot el procediment burocràtic necessari perquè la mare pogués viatjar al Senegal i tornés amb la nena a Catalunya, quelcom que va poder fer fa unes setmanes, evitant d’aquesta manera que els familiars de la nena procedissin a mutilar-la.

També et pot interessar...

  • 30 anys de presó pel monitor d'arts marcials que va abusar de sis alumnes a Girona
  • Els Mossos envien als jutjats dos casos de mutilació genital a nenes de Tarragona
  • Els Mossos eviten una mutilació genital a una nena de 12 anys al Pla d'Urgell