Salven una nena senegalesa de sis anys d’una mutilació genital portant-la a Girona

La menor vivia amb la seva besàvia al Senegal que va alertar la mare sobre el que volien fer altres familiars

Nena jugant a la platja
Una menor salvada de la mutilació genital gràcies a la seva besàvia i les autoritats de Catalunya i el Senegal  | CatalunyaDiari.cat

La col·laboració entre administracions i entitats socials ha permès evitar la mutilació genital femenina d'una nena senegalesa de sis anys que tenia la mare vivint a les comarques de Girona. La menor estava en risc de patir la mutilació i l'avís de la besàvia a la seva mare, va activar els mecanismes necessaris per protegir la menor fins que la progenitora la va poder anar a buscar i portar-la fins a Catalunya gràcies a la «crucial» col·laboració entre departaments de l’Executiu Central i la Generalitat, segons ha informat la Delegació del Govern.


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

Les autoritats impedeixen la mutilació genital d'una nena de Senegal

El cas va començar a finals del 2018. La nena vivia al Senegal amb la seva besàvia, que es va posar malalta i va haver de deixar la menor a cura d'altres familiars. Amb aquests familiars, la nena «corria el risc» de patir mutilació genital femenina i la besàvia va avisar la mare, que viu a les comarques de Girona. Aquesta va alertar l'associació Valentes i Acompanyades, organisme que atén la mare per un cas de violència de gènere, i es va posar en marxa la Unitat de Violència sobre la Dona a Catalunya.

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, l'associació i la Generalitat van treballar per apartar la nena d'aquest entorn perillós i poder-la traslladar a Catalunya al costat de la seva mare. Fins a poder-ho aconseguir, es va establir un mecanisme de protecció 'in situ' amb col·laboració amb el Ministeri d'Afers Estrangers i les autoritats senegaleses. En paral·lel, a més a més, es va tramitar tot el procediment burocràtic necessari perquè la mare pogués viatjar al Senegal i tornés amb la nena a Catalunya, quelcom que va poder fer fa unes setmanes, evitant d’aquesta manera que els familiars de la nena procedissin a mutilar-la.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari