Salven la vida d'un àrbitre després de patir un atac de cor a Girona

L’home es trobava arbritrant un torneig de bàsquet quan va caure desplomat a terra

Els primers auxilis van salvar una vida a Girona el passat diumenge. Un home va patir una aturada cardíaca mentre es trobava al pavelló municipal de Salt arbitrant un partit del Torneig Vila de Sant. Va caure a terra desplomat, i és llavors quan el públic allà present va actuar ràpidament.

Les persones que estaven observant el partit van actuar ràpidament quan l’home va caure desplomat a terra. Van trucar al 112 i van anar a buscar el desfibril·lador (DEA) que es trobava a les instal·lacions esportives. Va ser gràcies a l’ús d’aquest aparell, un massatge cardíac i de la posterior actuació del SEM que l’home es troba en bon estat. El regidor de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, es trobava allà durant els fets. Ha estat ell mateix qui ha afirmat que l’home es troba estable i fora de perill, ingressat a l’hospital Trueta.

Van saber actuar amb rapidesa

El passat diumenge se celebrava al pavelló municipal un torneig de bàsquet de categories infantils, on participaven 27 equips de 18 clubs diferents. Segons explica Toni Vidal, va ser sobre quarts d’onze del matí quan un pare que es trobava com a voluntari arbitrant va caure desplomat a terra. «Tots els que estàvem allà ens vam mobilitzar ràpidament» explica Vidal. Quan van observar la situació, van trucar al 112 i van anar a buscar el desfibril·lador.

«Entre el públic hi havia gent que coneixia els primers auxilis» i «un d’ells va connectar l’equip DEA».  A partir d’això, van seguir els passos que marca la màquina per salvar la vida de l’home. Els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) va arribar poc després i va atendre l’home durant una hora.

L’afectat va ser finalment traslladat a l’hospital Trueta i es troba fora de perill. «El metge ens va felicitar perquè havíem actuat molt bé» afirma Vidal. Després de l’ensurt i amb la situació calmada, tothom va poder tornar al pavelló que s’havia desallotjat i van poder continuar el torneig.

També et pot interessar...