La mare que ha ofegat la seva filla a la banyera torna al pis de Girona, el 30 de desembre del 2019

La mare detinguda per ofegar la filla de 10 a Girona reconeix el crim

L’acusada ha tornat a confessar la seva culpabilitat i ha explicat que va adormir la nena abans d’ofegar-la

La mare detinguda a Girona ha reconegut haver ofegat la seva filla de 10 anys a la banyera durant la reconstrucció del crim  que s'ha fet al pis de la ronda Ferran Puig. Ha explicat també que abans de posar-la dins l'aigua, havia adormit la menor subministrant-li medicaments. Cap a tres quarts de vuit del vespre, els Mossos s'han tornat a endur la dona, que té 49 anys, en un cotxe patrulla.

La inspecció ocular, que ha durat aproximadament una hora, s'ha fet en presència de l'advocat de la detinguda, de la comitiva judicial i dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els pares de la nena estan separats i no consten antecedents de violència al nucli familiar.  La detinguda queda ara sota custòdia policial, en espera de passar a disposició davant la magistrada titular del jutjat d'instrucció 1 de Girona, que és qui s'ha fet càrrec del cas. L'Ajuntament ha convocat per aquest dimarts a les dotze del migdia un minut de silenci a la plaça del Vi en record de la menor.

La detinguda ha tornat a confessar els fets 

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana s'ha fet càrrec de la investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció 1 de Girona (en funcions de guàrdia). Cap a les quatre de la tarda, els Mossos s'han endut la dona emmanillada fins a la comissaria de Vistalegre, on  una forense li ha fet una primera exploració per determinar si estava en condicions de fer la reconstrucció dels fets  amb la comitiva judicial.

A les sis,  just abans que fonts hospitalàries confirmessin la defunció de la menor,  la policia ha tornat a traslladar la dona fins al pis de Ferran Puig. La comitiva judicial (magistrada, fiscal, forense i lletrada de l'administració de justícia) han procedit a la reconstrucció dels fets en presència de la detinguda i del seu advocat.

L'autòpsia determinarà si la mare menteix 

Segons fonts properes a la investigació, durant aquesta diligència, la dona ha tornat a admetre els fets. La mare  ha confessat haver subministrat medicaments a la nena per adormir-la i, després, haver-la ofegada dins la banyera. Es preveu que demà els Mossos d'Esquadra prenguin declaració policial a la detinguda.

El cos de la menor s'ha traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) on demà es preveu practicar l'autòpsia. Entre d'altres, els forenses hauran de prendre mostres per enviar-les a toxicologia i confirmar que la menor –com sosté la mare- havia ingerit medicaments. La dona, a qui segons fonts judicials investiguen per un delicte d'assassinat, queda sota custòdia policial en espera de passar a disposició del jutjat.

També et pot interessar...