Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic de Saman Abbas, assassinada per la seva família, i un fons d'un cotxe de policia

Saman, la jove assassinada a prop d'Espanya perquè volia estudiar

Una adolescent de 18 anys ha estat brutalment assassinada per voler formar-se i prosperar com a persona autònoma i independent

Una jove musulmana establerta a Itàlia, va voler prendre les regnes de la seva vida amb independència de les imposicions familiars. Però això, li ha costat la vida.

 

Durant quatre mesos Saman Abbas, de 18 anys, ha estat en parador desconegut des del passat 30 d'abril de 2021. Ara, s'ha descobert que la víctima va ser assassinada cruelment per la seva família.

 

El germà de la pakistanesa (16) ha relatat amb luxe de detall a la policia italiana quin ha estat el destí de la seva germana. Tot rau en el fet que Saman es va negar a acatar les decisions del seu pare i les directrius de la religió que practicava la família.

 

 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

 

 

I és que la jove volia estudiar i viure l'amor en la seva versió més pura i no com una obligació. A més, feia servir pantalons texans i sortia amb un noi coetani a la seva edat d'origen italià.

 

Per als seus pares, Shabbar (46) i Nazia Shaheen (47), Saman era una jove desobedient perquè no seguia els preceptes de l'Islam. Així ho va traslladar el seu germà menor a un jutge.

 

La víctima havia denunciat el seu pare davant els serveis socials, ja que va assegurar que rebia maltractaments per part del seu progenitor. Per aquest motiu va marxar de casa.

 

L'adolescent pakistanesa va revelar que el seu progenitor li donava cops per voler anar a l'escola. «També em donava cops perquè jo desitjava anar a l'escola, però ell no volia», va declarar.

 

Fins i tot, Saman va alertar d'un episodi en què el seu botxí li va llançar un ganivet. En aquesta ocasió, va ser el germà de 15 anys de l'adolescent el que va sortir ferit.

 

A més, els seus pares havien acordat que Saman Abbas contrauria matrimoni amb un cosí pakistanès més gran que ella. Però, tanmateix, la jove es va negar.

 

«Des del primer moment que vaig saber que la intenció dels meus pares era casar-me amb el meu cosí, vaig dir que no l'estimava. Era massa gran per a mi», va confessar la víctima.

 

En aquell temps, ella ja havia ensenyat uns àudios que tenia en el seu poder. En ells, hi havia les proves que alguna cosa dolenta li succeiria per desobeir als seus pares.

El germà menor de la víctima descobreix tot el que va succeir

Quatre mesos després d'investigacions, el germà de la víctima va revelar què havia passat amb la seva germana i quin era el mòbil. El jove, que ara es troba sota protecció policial, va relatar al jutge que es tracta d'un assassinat pactat en una reunió familiar.

 

El magistrat s'ha pronunciat sobre els fets. «Hi ha una relació terrible entre els preceptes religiosos i els dictats de la tradició local, que obliguen els membres del clan a una observança brutal, cega i absolutament acrítica sobre el feminicidi», va dictaminar.

 

El menor va explicar davant la justícia que Saman Abbas havia estat esquarterada pel seu pare i un oncle. Es tracta d'un crim d'honor familiar, segons la seva religió, que va tenir lloc al domicili familiar a Novellara.

 

Les Nacions Unides va elaborar un informe on es recull que aquest tipus d'assassinats es duen a terme amb dones que s'han oposat a un matrimoni pactat.

 

A més, fins i tot aquest ritual especifica que els trossos del cadàver han de ser llançats al riu. Si no, enterrats en cementiris clandestins.

Qui són els presumptes assassins

El menor ha posat nom i cognoms als presumptes assassins de la seva germana: els seus pares, el seu oncle Danish Hasnain (33) i dos cosins. A més, ha revelat que el seu oncle va estrangular la seva germana i que el va amenaçar d'atacar-lo si ho explicava.

 

La policia italiana continua les investigacions. Però fins a la data, un dels cosins ha estat detingut i cursada l'ordre d'extradició a Itàlia. L'home de 29 anys que presumptament va participar en l'assassinat de la jove va ser trobat a França.

 

El jutge s'ha pronunciat sobre el cosí de Saman després de parlar amb ell. «Es va quedar freda i fidel al servei d'un assassí ferotge, mogut per la tradició cultural i religiosa que ell mateix comparteix», va escriure.

 

Els pares de l'adolescent assassinada van fugir a Pakistan després de cometre el crim. D'altra banda, respecte al cos de Saman, segueixen investigant, però tot apunta que podria estar al riu Po.