Foto de les cames d'un nen.

Santiago, l'home que va matar el seu nebot de 3 anys: la seva família el defensa

L'home va asfixiar el nen fins a provocar-li la mort

Ja fa dos anys, el 21 de setembre del 2020 un home va matar el seu nebot. El menor tenia tan sols 3 anys i el seu assassinat es va cometre sense motiu aparent.

El seu oncle matern es trobava jugant amb ell, quan el va portar a la cambra de bany. Un cop allà, va tancar la porta del lavabo. Anteriorment havia tancat amb clau l'accés a la planta on es trobava el bany. Allà mateix va asfixiar el nen. L'home li va tapar el nas i la boca fins que va deixar de respirar. Va passar al domicili dels avis, a Santiago de Compostel·la.

Comença el judici que s'allargarà fins al 27 de gener

Dos anys després, el cas ha arribat a judici amb la intenció que es resolguin totes les incògnites de l'horrible succés. El judici va començar dimarts de la setmana passada, a la sala de l'Audiència Provincial de Santiago de Compostel·la. Està previst que s'allargui fins divendres 27.

El seu nom és Santiago Cepeda i té 39 anys. Es tracta d'una persona que estimava molt els seus nebots i els cuidava amb molta devoció. A més, l'home tenia una bona relació amb la víctima. Ningú s'esperava que una persona com Santiago podria posar fi a la vida del petit de 3 anys.

La Fiscalia i l'acusació popular demanen per a l'assassí la presó permanent revisable per un delicte d'assassinat. La defensa de l'acusat i la Fiscalia també van demanar que el judici se celebrés a porta tancada. L'objectiu és guardar la intimitat de la família de la víctima.

Foto d'una mà amb una maça en un judici.
La Fiscalia demana per a l'acusat la presó permanent revisable. | Getty Images

Des del Jutjat de Primera Instància de la Corunya es va decretar que només la lectura de la sentència es faria pública. El jurat popular, presidit per la magistrada Ana Belén Sánchez González, està format per deu persones: cinc dones i cinc homes.

La Fiscalia demana indemnitzacions i una ordre d'allunyament

La Fiscalia exigeix una indemnització de 150.000 euros per a la mare i el pare del nen i de 50.000 euros per a cadascuna de les germanes. A més, reclama una ordre d'allunyament per 25 anys de les germanes del petit.

Per part seva, la defensa de l'acusat demana la lliure absolució. S'expressa que l'assassí va patir un brot psicòtic, originat per les seqüeles d'haver patit un tumor cerebral quan era un nen. És per això que defensen que l'home no era conscient de les seves accions i no va voler matar de manera intencionada el menor.

Santiago Cepeda presentava afeccions psiquiàtriques prèvies. Després de cometre el crim, l'home va ser ingressat a la unitat de Psiquiatria, on va romandre durant un mes. Tot i això, l'home va ser donat d'alta. El personal mèdic psiquiatre que va atendre l'autor dels fets va negar «l'evidència psicòtica». Per aquest motiu, la jutgessa del cas va declarar que Cepeda era imputable i el va condemnar a la presó.

La família, tant de la víctima com de l'assassí, no es va presentar com a acusació a la causa. Des del principi, els familiars no van acusar el presumpte assassí. A més, la mare de la víctima i germana de l'imputat va sol·licitar que no es fes la publicació de les audiències. La dona afirma que el seu germà va patir un problema mental, tot i que els psiquiatres han desmentit aquest fet.

Ara toca esperar el veredicte final. La decisió presa determinarà el futur de l'home que, fa un parell d'anys, va assassinar el nebot de 3 anys.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp