Foto de les cames d'un torero.

Santiago, el jove mort de la manera més tràgica en una cursa de braus a Múrcia

El carnisser estava a punt de rematar l'animal quan va ser ferit de mort

La plaça de toros de Múrcia va viure dilluns una tarda tràgica en la primera cursa de braus de la fira. El jove carnisser Santiago López Carcelén va morir després de ser brutalment envestit pel tercer bou de la vetllada. Va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Reina Sofia de Múrcia, on va acabar morint.

El jove mort anava a rematar l'animal quan ja havia tornat a l'estable, però el bou es va girar i el va enxampar diverses vegades. Una de les cornades li va esquinçar el ventre i li va treure els intestins. Els metges van intentar fer tot el possible, però les lesions eren massa greus i va morir.

El món taurí ha lamentat la mort d'aquest jove operari de la plaça de toros de Múrcia. Els fets van passar justament en el 25è aniversari de la mort d'Ángel Sánchez Mompeán. Angelín va ser envestit per un vedell al mateix lloc on dilluns va morir Santiago.

El va enxampar per sorpresa

La Condomina va acollir aquest dilluns la primera jornada de la Fira de Múrcia, amb l'actuació d'El Juli, José María Manzanares i Alejandro Talavante. Quan els espectadors es retiraven satisfets per l'espectacle, va tenir lloc la tragèdia. Un bou va enxampar un dels operaris.

Foto de la plaça de toros de Múrcia.
El succés va tenir lloc a la plaça de toros de La Condomina. | Arxiu
 

Un bou de la ramaderia de Daniel Ruiz va ser retirat a l'estable perquè coixejava de la pota del darrere. En aquests casos es torna l'animal a l'estable i se'l sacrifica al final de la jornada. Un cop acabat l'espectacle, el carnisser Santiago López es va preparar per rematar-lo.

L'operari va atacar des de dalt l'animal i aquest va caure a terra, com si estigués atordit. Quan es disposava a acabar la feina, Santiago es va veure sorprès pel bou, que es va aixecar des del terra i el va ferir amb diverses cornades. L'home va quedar a mercè de l'animal de 472 quilos.

Va morir poc després a l'hospital

Els companys de l'operari dels estables el van treure perquè fos atès per l'ambulància i pogués ser traslladat a l'hospital. Es van viure moments de molta tensió als voltants de la plaça, on encara quedaven alguns espectadors. El noi va ser portat ràpidament a l'hospital en estat crític.

Els metges van aconseguir revertir una primera parada cardiorespiratòria i mantenir l'home amb vida. Però després va patir una segona parada i no van poder fer res més que confirmar la mort. Eren les dotze de la nit quan Santiago va morir.

La tragèdia ha causat una gran estupefacció al món taurí, i en especial, a la fira de Múrcia. Era la primera cursa de braus de la tornada a la normalitat després de la pandèmia. Tot i que no s'han suspès les curses d'avui, sí que es guardarà un minut de silenci per Santiago.

Records per a 'Angelillo'

Santiago ha mort en el 25è aniversari d'una de les tragèdies més grans que es recorden a Múrcia. Ángel Sánchez Mompeán va morir el 20 de setembre de 1997, quan va ser enxampat per un vedell. Una desgràcia a què ara se suma la mort de Santiago en dramàtiques circumstàncies.

La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir la seva mort. Per part seva, l'empresa de la plaça de toros de Múrcia ha lamentat el que ha passat a través d'un breu comunicat. «Lamentem profundament la mort de Santiago», ha dit Toros Sureste.

Aquest cap de setmana s'ha produït una altra tragèdia a l'àmbit de les festes taurines al nostre país. Un jove corredor de trenta anys va morir en ser enxampat per un bou a les festes de Navalcarnero. Daniel González Arriba va relliscar i va quedar a la mercè del toro, que el va ferir mortalment amb 16 cornades.