Fotomuntatge d'Esther López, el seu pare, i un guàrdia civil investigant el lloc dels fets

La sensació que té la família d'Esther López: hi ha alguna cosa que no encaixa

La família d'Esther López havia recorregut sense èxit la carretera on va aparèixer el cadàver

Espanya es va quedar commocionada després de sortir a la llum el cas de la desaparició d'una jove de Traspinedo. Esther López va desaparèixer durant la matinada del 12 al 13 de gener. Després d'una intensa recerca, el cas va acabar amb un tràgic final i un veí va trobar les restes mortals de la noia en una cuneta.

Encara que el cadàver d'Esther López va ser trobat fa dies, no hi ha res clar sobre el cas que té en xoc la localitat val·lisoletana.

Els mitjans de comunicació cada dia intenten analitzar des del terreny què va passar aquella nit. Ningú s'explica encara com Esther va poder acabar en una cuneta i que no fos vista durant els 24 dies que, suposadament, hi va ser.

Foto de Miguel López, padre de Esther López
La família d'Esther considera que hi ha una cosa que no encaixa amb la mort de la jove. | Telecinco 

Massa incògnites per resoldre en el cas d'Esther López

Un equip de 'El programa de Ana Rosa' ha recreat l'última nit d'Esther. Així, han comprovat que és la visibilitat on es va trobar el cos és gairebé nul·la.

Els forenses han dut a terme una extensa anàlisi del cadàver per conèixer quina podria haver estat la causa de la mort de la dona de 35 anys. La periodista Cruz Morcillo va posar de manifest el que descriu l'escrit després de l'autòpsia del cadàver de la val·lisoletana.

«L'informe de l'autòpsia no descriu el motiu de la mort, però sí que descriuen les lesions. Després de veure-les, haurien conclòs que una de les possibilitats fortes de la mort és un atropellament o caiguda», explicava Morcillo aquest matí.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Esther López ha mort, però el cas no està resolt. | CatalunyaDiari 

«Tenim la sensació que algú va dipositar el cos allà»

Com sol fer cada dia, Javier Fernández va donar l'última hora de les novetats d'un cas que ha deixat sense paraules aquest petit poble de Valladolid. Va confirmar que havia parlat amb la seva família i va explicar quin és el sentiment que té el cercle més íntim d'Esther.

«Estem tots en aquesta línia, que un cos estigui 24 dies en una cuneta, al costat de la carretera, tenim la sensació que algú el va dipositar allà», sosté.

«La situació és molt dràstica, és igual que la mort sigui d'una manera o altra. Però amb tot l'esforç de les batudes, Guàrdia Civil, investigacions, drones... Seria una sensació d'impotència que el cos estigués allà 24 dies», exposava l'alcalde.

Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo.
Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo, ha parlat del cas Esther López. | Europa Press 

«Pot ser que hàgim fallat i sigui una pena»

Sobre les batudes, Fernández parlava així sobre la zona on es va trobar el cos de la veïna de Traspinedo. «En aquest lloc, de les quatre batudes que es van fer, en dues vaig estar-hi. No en concret en aquest punt, però et dic que els familiars hi van estar més a prop que jo», detallava.

«Els familiars em diuen que sí que van estar per aquesta carretera i per la zona de la via. Tots som humans, però sí que vam estar per allà, passen cotxes, molts autobusos... Potser vam fallar i sigui una pena, però és la sensació que tenim», sentencia Fernández.

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid.
Els familiars d'Esther van buscar per la zona on es va trobar el cadàver, afirma l'alcalde de Traspinedo. | Cedida 

Quant a la possibilitat que una tercera persona hagi posat el cos sabent que el poble és ple d'agents, afirma que «seria molt arriscat. Però com que el cas és tan fosc des del principi...», raonava.

El que ha deixat clar Fernández és que «si és un cas violent i han fet mal a Esther, volem que aquesta persona ho pagui», sentenciava.

Per acabar, l'alcalde lloava Esther López i enviava un missatge per a tots els veïns i familiars de la noia. «Volem que el poble recuperi la normalitat a poc a poc i mai ens oblidarem d'ella», concloïa.