Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de fotos de Sergio Sanlés i, de fons, l'edifici derruït de Vigo (Galícia)

Sergio, el bomber que ha mort massa jove en acte de servei a Galícia

El bomber de 48 anys va morir a conseqüència de l'esfondrament d'un habitatge que estava inspeccionant

Tràgic succés el que va tenir lloc dissabte, 25 de maig, a Galícia. Sergio Sanlés Domínguez, un bomber de tan sols 48 anys va morir en ple acte de servei.

El jove va perdre la vida a conseqüència de l'esfondrament d'un habitatge que estava inspeccionant a l'avinguda de Beiramar de Vigo. I els seus companys van protagonitzar un esdeveniment per honorar la pèrdua del seu estimat company. L'acte, molt emotiu, va comptar amb el so de les sirenes dels camions i melodiosos sons de les gaites.

Durant la tarda, van portar el fèretre a les espatlles plenes de dolor en homenatge a l'estimat bomber. Va ser aquí quan van tenir lloc els aplaudiments que van trencar l'esquinçador silenci. Bombers de Vigo, amics i familiars de diferents punts de Galícia, policies nacionals, sanitaris i membres de Protecció Civil van acudir a l'acte en honor al Sergio.

Es podia percebre que el Sergio era una persona molt estimada per tothom arran de les paraules del seu cercle més proper. “Ha marxat una gran persona” o “una molt bona persona” eren algunes de les afirmacions dels presents.

Unes paraules que van acompanyar en el dolor la seva dona i els seus dos fills: un nen i una nena de poca edat. El dol per la mort de Sergio es va estendre per tot Espanya i parcs de bombers de diverses regions de Galícia. I és que també en altres llocs com Lleó, Astúries i Gran Canària van guardar un minut de silenci en honor seu.

L'acte més emotiu va ser, sens dubte, el que va tenir lloc a la tarda a Pereiró. Al tanatori d'Emorvisa, es va celebrar una missa i es va dur a terme la incineració del cos. Abans de donar-li l'últim adeu, els seus companys van portar el fèretre a les espatlles en un comiat ple de dolor i llàgrimes.

El Sergio va morir mentre atenia el que semblava ser un servei rutinari, després de rebre una alerta pel despreniment i l'esfondrament del sostre d'un immoble del 127 del carrer Beiramar. Encara que tenia el càrrec de bomber, aquest dissabte exercia com a sergent.

En arribar al lloc, van avaluar l'estat de l'edifici. Més tard, davant el risc de caiguda de la cornisa que encara es mantenia dempeus, van acordonar la zona.

Tot i això, en aquell moment, part de la cornisa es va desprendre, causant l'accident mortal. Com és preceptiu, l'incident serà investigat per Inspecció de Treball i la Policia Nacional.