Dos agents dels Mossos d'Esquadra, d'esquenes

Set joves roben i apallissen dues persones en un parc públic d'una ciutat catalana

Els robatoris violents es van produir al parc de la Draga de Banyoles | Els Mossos d'Esquadra van detenir fa deu dies sis dels acusats, deixats en llibertat amb càrrecs, però busquen el setè integrant del grup

Els Mossos d'Esquadra van detenir fa poc més d'una setmana sis joves, un dels quals menor d'edat, acusats de cometre dos robatoris violents al parc de la Draga de Banyoles. Els cinc majors d'edat tenen entre 18 i 21 anys, són de nacionalitat espanyola i gambiana i resideixen a la localitat. Segons informe els Mossos, els dos robatoris amb violència van tenir lloc la matinada del 5 de juny, i encara es busca un dels autors, l'únic que no ha estat detingut.

Dues víctimes: una apallissada per defensar l'altra

El grup, format per set joves, va rodejar i intimidar una de les víctimes per exigir-li que els donés tot el que duia al damunt. En aquest moment, la segona víctima va voler ajudar la primnera i la banda no només li va robar, sinó que també la va apallissar amb cops de puny i puntades de peu. El grup es va endur 600 euros en efectiu, dos telèfons mòbils i una cartera amb documentació i targetes bancàries. Dies després, un dels lladres en va fer servir una per comprar en diversos establiments comercials de Banyoles.

La investigació dels Mossos d'Esquadra es va engegar tan bon punt es van produir els delictes, però no va donar resultats fins a principis de juliol, quan agents d’investigació de Girona, en coordinació amb els mossos de Banyoles, van realitzar un dispositiu que va permetre localitzar i detenir sis dels autors. Van ser detinguts entre els dies 6 i 7 de juliol a Banyoles, acusats de dos robatoris amb violència i intimidació, lesions i estafa. Tanmateix, els Mossos no donen la investigació per resolta, ja que els manca localitzar i detenir un dels integrants del grup.

Els Mossos busquen el setè integrant del grup

Per tant, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Dos dels detinguts que són majors d'edat ja tenen antecedents per fets similars. Tots van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el dia 7 de juliol, i van quedar en llibertat amb càrrecs immediatament. Al menor d'edat, se'l va citar per comparèixer davant la Fiscalia de Menors.