Shakira

Shakira declara aquest dijous per sis delictes contra Hisenda

La Fiscalia va presentar una querella contra la cantant per presumptament defraudar 14,5 milions d'euros simulant no residir a Espanya i ocultant la seva renda en paradisos fiscals entre 2012 i 2014

Shakira  finalment declararà aquest dijous, 6 de juny, a les 10 del matí, al jutjat d'instrucció núm. 2 d'Esplugues de Llobregat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'investiga per una querella que la  Fiscalia  va presentar contra  la cantant el mes de desembre, acusant-la de sis delictes contra Hisenda.

La querella defensa que la cantant colombiana podria haver defraudat 14,5 milions d'euros simulant residir fora d'Espanya.  A més, la Fiscalia assegura que Shakira va ocultar part de la seva renda mitjançant un entramat societari amb la seu en paradisos fiscals entre els anys 2012 i 2014. Per tot plegat, insisteix que tenia l'obligació de tributar per la seva renda i patrimoni. A més a més, la querella indica que Shakira «sabia que vivia de manera habitual a Espanya» i el seu pla per no pagar a Hisenda va ser utilitzar empreses com a titulars de les percepcions de les rendes i patrimoni, en lloc de la cantant.

Imatge de Shakira i Gerard Piqué | CatalunyaDiari.cat

 

Shakira es declara innocent

A través d'un comunicat,  la parella del futbolista Gerard Piqué reaccionava poc després a la querella, que l’acusa de rebre 34 milions d’euros per la seva activitat professional en els tres anys citats, assegurant que no deu «res» a l'estat espanyol perquè ha pagat «fins a l'últim euro exigit per l'Agència Tributària». Així, doncs, negava haver defraudat més de 14,5 milions d’euros en IRPF i Impost de Patrimoni a través de paradisos fiscals.

Fiança o embargament

En la querella de la Fiscalia, demanen que el jutge imposi a la cantant pagar una fiança de 19,4 milions d'euros, xifra equivalent al total que creuen que ha defraudat més un terç, o bé que li embargui els béns fins a aconseguir l'import necessari. Segons el comunicat de la cantant, Shakira no va estar més de 183 dies a Espanya entre 2012 i 2014, i l'Agència Tributària ha utilitzat criteris «molt forçats».

També et pot interessar...