Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del nen mort i d'una serp de cascavell

Simon, el nen de 6 anys que ha mort a causa de la picada d'una serp

Va ser atacat per una serp de cascavell i va morir dies després a l'hospital

La serp de cascavell és una de les més temudes de la seva espècie pel poderós verí que emmagatzema als seus ullals. Un d'aquests exemplars ha causat la mort d'un nen de 6 anys a un parc natural dels Estats Units. La víctima ha estat identificada com a Simon Curret.

Els fets van passar dimarts 5 de juliol passat, al parc natural de Bluestem Praire, a Colorado. Simon va sortir amb la bici al costat dels seus pares i les seves germanes. Però el que havia de ser una plàcida excursió en família es va convertir en un malson amb tràgiques conseqüències.

La policia investiga aquest inusual succés que s'ha publicat a les portades de la premsa internacional. La serp de cascavell és un tipus d'escurçó molt verinós, però viu en paisatges molt àrids i allunyats de l'espècie humana. El petit Simon va tenir la mala sort d'ensopegar amb una.

Mossegat per una serp de cascavell

Simon, el seu pare i les seves germanes van estar durant hores pedalant en aquest desèrtic parc de Colorado. En un moment donat, el nen es va aturar per beure aigua i va ser llavors quan es va desencadenar la tragèdia. El nen va fer la parada en un lloc apartat de la seva família.

El difunt, Simon Curret
Simon Curret, el nen mort en aquest succés inusual | Cedida

El seu pare i les seves germanes van escoltar de sobte els crits del nen en trobar-se amb una serp de cascavell. L'home va anar en ajuda del seu fill i el va trobar a terra, amb símptomes d'haver patit la mossegada d'una serp. Aquí va començar una carrera a contrarellotge per salvar-li la vida.

El problema és que es trobaven en una zona sense cobertura, i van haver de córrer fins al poble més proper. El pare va córrer amb el seu fill als braços fins a trobar la civilització. Allà van poder trucar a les emergències, i traslladar el petit urgentment fins a un hospital proper.

La seva germana també va resultar ferida

Simon va entrar a l'hospital infantil de Colorado en estat greu, per la mossegada d'aquesta serp verinosa. Va estar cinc dies lluitant per la seva vida, però finalment va morir a causa de les lesions internes. La seva germana també va necessitar assistència mèdica, ja que va començar a convulsionar.

La nena va rebre l'alta mèdica, però pocs dies després va haver d'afrontar la mort del seu germà. La família del nen està destrossada per la inesperada pèrdua del petit a una edat tan curta. Han obert una pàgina de donacions per a les despeses hospitalàries dels seus fills i el funeral de Simon.

La policia va obrir una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest succés, que apunta a un fet accidental. Tot i així, les autoritats han recordat els perills de passejar per aquest tipus de parcs allunyats de la civilització. Sobretot quan se'n va en companyia de menors.

La perillosa serp de cascavell

La serp de cascavell és un rèptil de la família dels escurçons amb un potent verí. Sol viure al continent americà, a les zones més càlides i àrides com els paratges desèrtics. Es caracteritza per la seva cua, amb la qual produeix un so curiós.

Serp de cascavell
La serp de cascavell és un animal molt perillós | Arxiu

Aquest tipus d'escurçons es considera la serp més verinosa d'Amèrica del Nord. La seva picada provoca paràlisi, hemorràgies internes, necrosi i parada cardíaca amb resultat final de mort. Hi ha un antídot que pot revertir els efectes del verí, però ha de ser aplicat immediatament.

El problema d'aquestes serps és que viuen allunyades de la civilització, i les mossegades solen produir-se a llocs aïllats. Com va passar amb Simon, quan la víctima arriba a l'hospital ja sol ser massa tard. És important conèixer les mesures de prevenció i saber com actuar davant de la seva mossegada.

Serps verinoses a Espanya

A Espanya hi ha cinc espècies de serps verinoses, malgrat que la majoria no solen ser amenaçadores per a la vida. La més gran i verinosa és l'escurçó àspid, que es troba a la part nord-oriental del país, als Pirineus. Se la reconeix pel musell aixecat i el cap triangular.

L'escurçó verinosa més freqüent a la península ibèrica és l'esquerda. És la que produeix més atacs a humans, però el seu verí és el menys tòxic dels tipus d'escurçons que hi ha al nostre país. Està repartida per tota la geografia i sol viure a matolls, boscos i zones rocoses.

L'altre tipus d'escurçó és la cantàbrica, que sol habitar a les clarianes i camins i té un verí de potència mitjana. Una altra serp verinosa a Espanya és la colobra bastarda, encara que el verí és menys potent que el de l'escurçó. També hi ha la colobra cogulla, amb un verí poc perillós.