Imatge d'un home detingut assegut en un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen sis persones vinculades al segrest d'un empresari a Barcelona

Els fets van tenir lloc el passat mes d'abril i el cas s'ha resolt fa pocs dies després de mesos d'investigació

Els Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDYCO) de la Costa del Sol, la UDYCO d'Algeciras i la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona de la Policia Nacional, van detenir el passat 22 de setembre sis persones —cinc homes i una dona— com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, segrest, lesions i pertinença a organització criminal.

Els arrestats, que tenen entre 22 i 42 anys, són de nacionalitat espanyola i marroquina. Segons ha explicat el digital 'El Caso', un dels detinguts és el raper Rachid Gdari, que seria el cap de la banda. La víctima del segrest és un empresari de la nit de Barcelona resident a Terrassa.

Els sis arrestats ja van passar a disposició judicial. Quatre d'ells van ingressar a presó, mentre que altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.

Un rescat de 20.000 euros

Segons ha explicat la policia catalana en una nota de premsa, els fets van tenir lloc el passat 5 d'abril de 2021, quan un home va ser abordat per una persona amb una arma de foc mentre accedia al seu domicili. Juntament amb altres tres persones, van irrompre a la casa i van regirar l'immoble a la recerca de diners i objectes de valor.

Després d'això, els quatre individus van traslladar l'home a un domicili de Barcelona, on el van retenir i es van posar en contacte amb la família demanant un rescat. Després de pagar 20.000 euros, l'empresari va ser alliberat, tot i que va rebre l'amenaça que, si no feia un segon pagament de 40.000 euros més, la integritat de la seva família i els seus negocis se’n podrien veure afectats.

L’endemà dels fets la víctima va presentar una denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra.

La investigació dels fets, coordinada amb la Policia Nacional

Arran de la denúncia presentada, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació per identificar els autors i la ubicació del domicili en què va ser retingut. Així mateix, es va preparar un dispositiu per protegir la víctima i la seva família. Les perquisicions van permetre localitzar el vehicle utilitzat pels segrestadors, que durant la investigació es va traslladar fins a Algeciras i Estepona.

En aquest sentit, es va organitzar un grup de treball entre agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la policia catalana i la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDYCO) de la Costa del Sol i Algeciras de la Policia Nacional. L'operatiu va permetre identificar sis persones —cinc homes i una dona— relacionades amb el segrest.

Les detencions a Catalunya i a Torremolinos

La investigació va culminar el 22 de setembre, quan un operatiu conjunt entre Mossos i Policia Nacional va detenir quatre persones: quatre a Catalunya i dues a Torremolinos (Màlaga). Els cossos policials també van fer quatre escorcolls als seus domicilis de residència: dos a Barcelona, un a l'Hospitalet i un altre a Estepona (Màlaga).

Les quatre persones detingudes a Catalunya formaven part d'un grup que, segons els Mossos, «es dedicava a la comissió de delictes greus per obtenir un rèdit econòmic». La banda tenia perfectament delimitades les funcions de cadascun dels membres, tant pel que fa al lideratge com a l'estratègia.

Pel que fa als detinguts de Màlaga, eren col·laboradors de l'organització. Els agents de la Policia Nacional els van enxampar quan intentaven ocultar una arma de foc i aparells de seguiment electrònic emprats pels integrants de la banda.

En les entrades i escorcolls els agents van intervenir més de 8.500 euros en metàl·lic, dos vehicles en un dels domicilis i que constaven com a sostrets i altres dos vehicles propietat de dos dels detinguts que feien servir per cometre actes delictius. Així mateix es va trobar documentació diversa, claus, telèfons mòbils i una armilla antibales.