Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge del detingut de Perú

Sorprèn un home intentant abusar de la seva filla de 12 anys i es venja

El pare de la víctima el va lligar a un pal amb la intenció de linxar-lo i cremar-lo viu

Les autoritats recorden que en presenciar un acte criminal, per greu que aquest sigui, cal avisar la policia i no prendre's la justícia pel seu compte. De vegades, però, resulta francament complicat. Sobretot quan la víctima del delicte és familiar directe del testimoni.

Això és el que ha passat a Ventanilla, una localitat del Perú on gairebé cremen viu un presumpte pederasta. El pare d'una nena de 12 anys va capturar l'home que havia intentat abusar de la seva filla i es va cobrar la seva revenja. Va lligar l'home a un pal i es va disposar a linxar-lo.

Només la ràpida actuació de la policia va aconseguir dissuadir el pare de culminar la seva venjança. El cas es va fer viral a les xarxes, i el pare venjador va obtenir el suport de moltes persones. Cal tenir en compte que la violència sexual contra els menors està a l'ordre del dia al Perú.

El van enxampar in fraganti i va fugir

Aquests fets van passar quan la menor tornava a casa seva a Ventanilla (Perú), després de deixar els seus germans a l'escola. Luiz Meza, un home de 41 anys, va començar a seguir-la pel carrer. De sobte va començar a grapejar-la i va intentar portar-la per la força a l'interior d'una casa.

Foto de l'abusador sexual de Perú
El detingut ja hauria comès una altra violació | Latina Noticias

La menor va intentar defensar-se en tot moment de l'agressor, i va cridar auxili perquè els veïns l'ajudessin. Alguns, que coneixien la víctima, van avisar el pare i aquest va sortir per defensar la seva filla. El pederasta va fugir corrents i el pare va estar buscant-ho per tot el poble.

Finalment el va trobar amagat dins d'un mercat, i la menor el va identificar com l'home que havia intentat violar-la. El pare de la víctima va mostrar la intenció d'actuar pel seu compte una vegada capturat el sospitós. El va lligar a un pal amb la intenció de colpejar-lo i cremar-lo viu.

Acusat d'una altra violació a una menor

«Ha volgut violar-la i la meva filla ha reconegut molt bé que és ell», va declarar el pare a Latina Noticias. Segons va explicar ell mateix, va capturar el subjecte en un supermercat quan ja estava a punt d'escapar-se. «Jo l'anava a linxar i a matar, perquè aquest tipus de gent no ha d'estar rondant», va argumentar.

Un vídeo mostra com la policia intenta tranquil·litzar el pare de la menor i dissuadir-lo de les seves intencions. «El puc matar i el puc cremar, el mataria perquè s'ho mereix», exclama el progenitor. L'home va quedar en possessió dels agents i se'l va conduir a les dependències policials.

Casi lo matan: Vecinos linchan a sujeto que intentó violar a escolar en Ventanilla

Però la tensió no va fer res més que augmentar a les portes de la comissaria, quan el detingut va ser reconegut per una altra persona. Una mare hi va anar per denunciar Luis Enrique Meza Zavala per l'agressió sexual a la seva filla de 15 anys. I és que pel que sembla, no era la primera vegada que aquest pederasta actuava.

32 denúncies al dia per violació de menors

La denunciant va explicar que el detingut havia ficat la seva filla en un cotxe després de colpejar-la. «La va portar sense rumb i la va mantenir retinguda durant dotze hores, fins que me la va tornar de matinada ja ultratjada», va assenyalar. Els veïns de la comunitat han demanat un càstig exemplar per a ell.

Foto d'una nena i una nina
L'abús a menors està a l'ordre del dia a Perú | Cedida

Ara les autoritats locals temen que si surt al carrer els veïns es prenguin la justícia per la seva mà. De moment, el subjecte haurà de respondre davant de la justícia per un presumpte delicte d'abusos sexuals i un altre de temptativa. Tothom té clar que aquest home representa un perill per als nens.

Segons el Centre d'Emergència de la Dona del Perú, en aquest país s'han registrat 5.805 casos de violació sexual de menors només el primer semestre. Això significa 32 denúncies per abús de menors al dia. Una dada esgarrifosa que deixa clara quina és la situació del país.