Troballa dels Mossos d'Esquadra en un camp de blat de la Garrotxa.

Sorprenent troballa dels Mossos d'Esquadra en un camp de blat a Catalunya

Ja fa un temps que un veí va alertar pel que havia trobat

Sorprenent troballa la dels Mossos d'Esquadra en un camp de blat. Més de 50 projectils de la Guerra Civil han estat descoberts per al cos de la policia catalana en una comarca gironina.

Els Mossos d'Esquadra han trobat 74 projectils de la Guerra Civil en un camp de blat de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa. Fa un temps, un ciutadà va informar que havia trobat artilleria antiga en aquest camp i a partir d'aquí es va organitzar un operatiu conjunt entre TEDAX i USC d'Olot amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona.

Primer es va fer una prospecció de reconeixement de la zona i amb els resultats d'aquest estudi es va concloure que en el camp hi podria haver material de ferro enterrat. Per això aquest dissabte es va fer el dispositiu de TEDAX i USC al camp on només de començar van trobar nombrosos projectils.

74 projectils localitzats

Cap al migdia els Mossos havien localitzat més de 50 peces d'artilleria de la Guerra Civil i al final del dispositiu el recompte va ser de 74 projectils sense espoleta però amb munició a l'interior.

Ara, es preveu que en els pròxims dies es traslladin a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà, per destruir tot l'armament.

En el dispositiu hi va col·laborar una empresa d'obres públiques de Sant Joan les Fonts, que va ser l'encarregada d'excavar el camp de blat on hi havia l'armament enterrat.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Restes òssies de persones mortes durant la guerra

El Departament de Justícia va recuperar el mes passat, les restes òssies de set individus no identificats, probablement soldats republicans, en un treball arqueològic fet a les trinxeres del mas de la Pila, a Corbera d’Ebre, Terra Alta.

Les tasques, iniciades al març i que es van allargar un mes, van començar arran del descobriment d’unes restes humanes superficials en una zona boscosa que havia patit un incendi recentment.

En els deu metres lineals de trinxeres excavats també es van localitzar diverses restes materials, de munició i metralla, que donen indicis de la presència de brigadistes internacionals en aquestes posicions.

A partir d'ara, es faran els estudis arqueològics, antropològics i genètics per fer possible la identificació de les restes.