Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra al carrer de Ponent de la Mina

Sort d’un veí: Grava com un home roba un cotxe a la llum del dia i els Mossos el detenen

El vídeo d'un vianant usuari de les xarxes socials enregistra el robatori i serveix per a identificar el delinqüent i provarels fets, cosa que ha permès als Mossos detenir el lladre

El vídeo d'un ciutadà que va enxampar un home robant a l'interior d'un vehicle ha servit com a denúncia i com a prova perquè els Mossos hagin pogut detenir el lladre. La vigilància ha assolit un altre nivell, i ara inclús les xarxes socials que serveixen per a denunciar actes delictius. Els Mossos d'Esquadra han donat a conèixer aquest fet aquest dilluns al matí a través d'un vídeo a les xarxes socials.

De fet, la piulada ha tingut repercussió i moltes respostes, la majoria de les quals de denúncia en la mateixa línia. Tot i això, alguns usuaris han estat més crítics i han criticat la superficialitat de l'acció, argumentant que «d'aquí a deu minuts tornarà a ser al carrer». Inclús, alguns han pixat fora de test, donant noms d'un possible lladre i culpant directament els «partits tovets i bonistes» i Ada Colau del robatori

El vídeo enregistra el robatori i serveix com a prova

El vídeo ha estat enregistrat al carrer d'Ortigosa. Es tracta d'un carrer cèntric, situat a l'extrem nord de Ciutat Vella, al barri de Sant Pere, entre la Via Laietana i el carrer de Trafalgar. Des de la vorera oposada, i a un centenar de metres del punt on el lladre perpetra el robatori, un ciutadà el grava. L'home s'atura a la vorera davant el vehicle, de la marca Audi, mentre dissimula amb el telèfon a l'orella. 

Pocs segons després, el lladre trenca una finestra lateral del vehicle ubicada entre el portapaquets i la porta del darrere i accedeix al vehicle, amb la intenció de sostreure'n els objectes valuosos que trobi. Després del robatori, l'usuari va apropar-se al vehicle per a recollir imatges de com el lladre havia entrar dins el cotxe i a través de les xarxes, va fer arribar el vídeo a la policia, gràcies al qual va poder identificar i detenir el delinqüent.

Els Mossos d'Esquadra, amb tot, han aprofitat per recordar que els canals més ràpids perquè els ciutadans informin de situacions d'emergència no són pas les xarxes, encara que siguin útils. Són el telèfon 112 i l'aplicació mòbil My112 les dues eines més eficaces per a denunciar qualsevol problema de seguretat o emergència.