Els Mossos d'Esquadra, durant un control de mobilitat a l'autopista AP-7, a l'alçada de Tarragona

Sostreu roba d'un camió aparcat a l'AP-7 i envesteix els Mossos durant la fugida

El presumpte autor de cinc delictes, veí de Santa Coloma, va conduir de manera temerària durant 35 quilòmetres fent cas omís a les advertències policials

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest passat dissabte un individu que presumptament hauria robat la mercaderia d'un camió aparcat a l'autopista AP-7. Després, l'home va emprendre una fugida, durant la qual va conduir de manera temerària durant 35 quilòmetres i va envestir vehicles policials. 

Cap a les cinc de la tarda, agents dels Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del robatori amb força al camió, estacionat a l'àrea de descans de Garrigàs, a l'Alt Empordà. Quatre persones van tallar la lona del remolc i van sostreure part de les caixes de roba que transportava. Tot seguit, van fugir ràpidament en un vehicle, fins que la policia va poder aturar i detenir una persona a Fornells de la Selva, al Gironès.

El conductor va resistir la persecució

Immediatament, els Mossos van muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar el vehicle sospitós a l'altura de la sortida 6B de l'autopista, aproximadament quaranta quilòmetres més enllà del punt on es va produir el robatori. Els agents li van fer senyals acústics i lluminosos perquè s'aturés, però el conductor del vehicle en va fer cas omís i va accelerar per fugir dels vehicles policials, fent canvis bruscos de velocitat i de direcció, arribant a envestir els vehicles policials.


L'escàpol va circular de forma temerària per l'AP-7 durant uns 35 quilòmetres fins que, a l'altura de Fornells de la Selva, les dotacions policials van aconseguir aturar-lo. El conductor, i únic ocupant del vehicle, es va resistir activament a la detenció com a suposat autor dels delictes de robatori amb força a interior de vehicle, resistència i desobediència als agents de l'autoritat, danys lleus, contra la seguretat viària per originar un greu risc per la circulació i robatori i furt d'ús de vehicle.

Durant el registre del vehicle els agents van trobar-hi 31 caixes de roba que l'individu havia sostret acabava de sostreure. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. L'individu que ja ha estat detingut té 44 anys d'edat i és veí de Santa Coloma de Gramenet. Té antecedents, va passar el diumenge 4 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i el mateix dia va sortir en llibertat a l'espera de judici.