Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona escalfant menjar dins d'un microones

El surrealista descuit que ha provocat un incendi en una residència catalana

Els bombers de la Generalitat van activar un total de vuit dotacions per tal de sufocar la urgència

Els bombers van rebre l'avís per incendi a una residència de gent gran a Martorell (Baix Llobregat). Els apagafocs van mobilitzar vuit dotacions en rebre l'alerta el passat dilluns, primer de novembre al voltant de les tres de la tarda. Quan van arribar es van quedar sorpresos en veure que el fum provenia d'un microones on s'estaven eixugant uns mitjons.

Tot va quedar en una falsa alarma de foc. Els fets van ocórrer a la residència Sant Joan de Déu ubicada a l'avinguda Camí Fondo número 22 de Martorell, Barcelona. Els mateixos treballadors van ser qui varen trucar a emergències per possible incendi.

Fins al lloc dels fets es van traslladar també efectius dels Mossos d'Esquadra i diferents unitats del Servei d'Emergències Mèdiques. No s'ha de lamentar cap ferit ni víctima a causa d'aquesta acció.

El fum va fer evacuar tota la residència

Segons el diari Nació digital, un avi estava intentant assecar uns mitjons i va causar el fum que sortia per una finestra de la residència. Aquest fum va disparar les alarmes antiincendis, bloquejar les portes i inutilitzar els ascensors. Els treballadors de la residència, on hi ha unes 120 persones grans, van activar el protocol i van aïllar a tots els residents.

Segons han explicat alguns treballadors, van baixar al patí a totes aquelles persones grans que han pogut. A la resta, els que presenten majors problemes de mobilitat o es desplacen en cadira de rodes i no podien baixar per les escales, els van confinar en una zona apartada fins que va passar tot.

La roba no s'eixuga al microones

Aprofitant els fets, els Bombers de la Generalitat van publicar al seu compte de Twitter que tan sols es tractava de l'intent d'assecar uns mitjons amb un microones. També van remarcar que aquest tipus d'accions no s'han de fer, ja que poden esdevenir conseqüències greus que en aquest cas no cal lamentar.

Un cop van arribar les dotacions al lloc dels fets, els Bombers van veure que es tractava d'una falsa alarma. Així doncs, van procedir a posar en marxa ventiladors per tal de treure el fum de l'edifici.