Aixecament d'un cadàver

Tragèdia familiar: troben morts al pare, a la mare i a les seves filles de 8 i 11 anys

La principal hipòtesi és que el pare va matar la seva dona i les seves filles i, després, es va penjar

La Gendarmeria investiga la mort de quatre membres d'una mateixa família a Carantec, Bretanya (França). Després d'observar l'escenari del crim, la policia ha establert una primera hipòtesi: creuen que el pare va matar la seva dona i les seves dues filles, de 8 i 11 anys, i després es va llevar la vida.

La parella estava en procés de separació, així que l'home s'hauria venjat de la seva dona d'aquesta manera. El cos de la mare, una dona de 38 anys, era a una de les habitacions. Van trobar els cadàvers de les nenes a la seva habitació i també van trobar mort el gos de la família.

El pare, un home de 40 anys, va ser trobat penjat a la planta baixa de la casa familiar. La disposició dels cossos i les característiques de les morts evidencien la teoria de la policia. Els fets han provocat una profunda commoció a Carantec, un petit poble costaner de tres mil habitants.

Tot el que se sap

La policia va trobar morts els quatre membres d'una mateixa família i la seva mascota a Carantec, a la Bretanya francesa. Els morts són Gaétan Urien, el pare, de 41 anys; Florence, la mare, de 38, i les dues filles, Romane i Izia-Marie. La troballa va tenir lloc a la casa familiar, el diumenge 30 d'octubre.

Vehícle de la Gendarmeria
La Gendarmeria al lloc dels fets, a Bretanya. | Catalunya Diari

Va ser la mare de Florence qui va alertar les autoritats després de diversos intents sense èxit de contactar amb la seva filla. Segons les primeres dades de la investigació, no van trobar signes de violència externa a cap dels cadàvers. La principal hipòtesi de la policia és que la mare i les nenes van ser enverinades. Els rastres de vòmit trobats als llits de les dues menors en reforcen aquesta teoria. La porta no havia estat forçada ni hi havia desordre a la casa, de manera que descarten la possibilitat d'una violació de domicili. Les autòpsies acabaran de determinar la causa de les morts.

Per què ho va fer

Gaétan Urien va treballar en una funerària entre el 2011 i el 2019 i, després, en una fàbrica de marbre a la regió de Morlaix. La seva dona Florence va dirigir un saló de bellesa abans que la pandèmia els obligués a tancar i, després, va treballar com a venedora. Les dues menors anaven a l'escola a la regió de Morlaix.

Un cop s'aclareixi la causa de les morts, la investigació haurà de descobrir el motiu de la matança. El jutge ha decretat el secret de les actuacions, encara que la investigació inicial apunta a un parricidi per despit. El pare s'hauria venjat de la seva dona per la intenció de separar-se'n. El matrimoni estava en ple procés de separació i el pare de família hauria dut a terme la seva venjança amb una fredor esgarrifosa. Sembla que va enverinar la seva dona i les seves filles i, una vegada mortes, es va penjar. També va assassinar el gos de la família, que va aparèixer mort.

Agent de la Gendarmeria al mig d'un camí
Al fons, hi ha la casa dels fets a Carantec (França). | Catalunya Diari

La teoria dels veïns

Segons la investigació, el matrimoni va estar unit durant 13 anys, però els problemes de convivència els van portar a la separació. Aquest procés també era molt difícil, enmig d'un clima de molta tensió.

El 19 d'octubre, la mare va anar a comissaria per denunciar el marit. Finalment, no va voler presentar càrrecs contra ell i confiava que, finalment, podria aconseguir un acord amistós amb el seu ex. La dona havia rebut una bufetada del seu marit després d'una discussió i se n'havia anat sense les filles a casa dels pares. La policia li va recomanar que contactés amb associacions de dones.

La tragèdia familiar va tenir lloc a la petita casa familiar, de color blanc, a l'entrada de Carentec. Els veïns descriuen la família com a «encantadora» i reconeixen que estan en estat de xoc. Creuen que el pare va perdre el control arran d'una separació que mai no va acceptar: «És un horror».