Primer pla de Lukas Aguirre

Surten a la llum les imatges de la mort de Lukas la nit de Nadal

Les càmeres de seguretat van poder captar el que va passar aquell dia

Recentment s'han aconseguit obtenir les imatges de la baralla que es va produir la nit de Nadal a San Sebastián. Aquesta baralla va acabar amb de Lukas mort als 24 anys a causa d'un apunyalament. Es tracta d'imatges en exclusiva d'Informativos Telecinco que desmentirien la versió dels fets del presumpte culpable.

Després de revisar els enregistraments de les càmeres de seguretat de la zona, s'ha pogut esbrinar què va passar aquella nit. A més, permetran saber com van transcórrer els fets i investigar qui és el veritable culpable de l'apunyalament del jove de 24 anys.

Al vídeo es pot observar com estan tots dos grups, el de Lukas i els seus amics, i el grup al qual pertany l'agressor. Tot s'origina quan un dels amics de la víctima retreu a les tres persones que van ser detingudes el seu comportament durant la nit; es queixa d'una conducta molesta. El jove explica que Ibai, el presumpte assassí, va començar a amenaçar i intimidar el grup d'amics, que llançava amenaces com «Busqueu problemes» o «No sabeu on us fiqueu».

La versió del presumpte culpable indica que ell va agafar una navalla per defensar-se. Ibai va confessar a la policia que la navalla era del seu amic, però que li va caure a terra. Aleshores va decidir agafar-la.

Fotomuntatge d'una noia amb un ganivet i una cinta policial.
Un amic de l'agressor va oferir-li la navalla amb què acabaria matant a Lukas | CatalunyaDiari

No obstant això, a les imatges, per contra, es pot observar com el seu amic introdueix la mà dins de la jaqueta. Tot seguit, s'aprecia com aquest proporciona l'arma a Ibai, amb la qual segons després acabaria assassinant Lukas.

Un cop es produeix el crim, les tres persones detingudes, dos nois i una noia, surten corrent del lloc. Per la seva banda, Lukas es queda al lloc ferit amb els seus amics, que s'adonen que al seu amic li està sagnant el coll.

Ibai, el presumpte assassí, ja tenia antecedents

Dels tres subjectes detinguts, Ibai és l'únic que ha estat a la presó. Ibai és un noi de 28 anys amb antecedents per maltractaments i violència de gènere. També va ser detingut l'any passat per aquests mateixos motius.

L'home va declarar que la nit en què va passar tot s'havia drogat. Havia consumit alcohol i cocaïna, i va manifestar que el crim que va cometre no va ser premeditat.

La ciutat de San Sebastián segueix sense creure el que ha passat. De totes les persones que coneixien Lukas, cap no s'explica com li va poder passar una cosa així. Afirmen que el jove era una bona persona.

D'altra banda, aquells que coneixien més l'altra banda d'agressors, expressen que es tractaven de «palers, lladres» i «gentussa de la bona». Asseguren que eren persones conflictives i que «s'han ficat al costat fosc dels diners fàcils», explicaven a El programa de Ana Rosa.

Les respostes que faltaven s'han pogut resoldre gràcies a les càmeres de seguretat. Els dispositius van captar tant la baralla que es va produir com el fatal apunyalament del jove.

A la localitat es va estendre cert temor cap als actes de violència que podien tornar-se a produir. Les celebracions de Cap d'Any podien ser focus de noves agressions. Són nits en què la gent surt a festejar l'entrada del nou any, però hi ha persones que s'excedeixen en consumir alcohol o altres drogues. Aquest fet pot provocar que algunes perdin el control de la situació i facin alguna bogeria.

És precisament per aquest motiu que a San Sebastián es va mantenir el desplegament policial pactat, en cas d'haver d'actuar ràpidament davant d'un fet semblant al de la nit de Nadal. Tot i això, segueix preocupant la poca dificultat que tenen els joves per anar a festes portant armes blanques a sobre.