Unes flors envoltades de tombes en un cementiri

Talla el cap a la seva filla de 18 anys i el porta fins a la policia

Andhra Pradesh és el segon estat de l'Índia on es produeixen més crims contra les dones


Inexplicable el succés que ha tingut lloc al nord de l'Índia. Un home ha decapitat la seva filla de 18 anys i ha caminat a sang freda fins a una comissaria de policia propera portant el cap de la jove a les mans. L'assassinat ha causat un gran enrenou entre la població. Segons fonts del cas, els fets s'haurien produït després del desacord del pare amb la relació que la jove mantenia amb la seva parella.

La prova principal d'aquesta història és un vídeo, emès per les televisions índies, en el qual es veu l'autor dels fets, d'uns 40 anys, dirigint-se a la comissaria per lliurar a les autoritats el cap de la seva filla, que porta per cert a la mà. Se suma així un nou cas més de violència contra les dones a l'estat d'Uttar Pradesh, un estat que precisament, en aquest sentit, es posiciona al capdavant de tot el món.

«L'acusat va veure la seva filla en una posició comprometedora amb un home jove i, en veure-ho, va perdre la calma i va decapitar la seva pròpia filla», ha especificat Anurag Vats, el superintendent de policia de districte d'Hardoi, on tenia lloc el succés aquest dimecres. Tal com apunta la font, el resident de la localitat de Pandeytara «va ser detingut mentre anava de camí a lliurar el cap de la jove».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Crims terribles i violacions grupals

Lamentablement, aquesta no és la primera vegada que l'estat d'Uttar Pradesh es converteix en un escenari de casos de violència contra les dones, successos que no deixen indiferent ningú, que no acaben de frenar mai per complet i que generen una gran indignació a tot el país.

A finals de febrer, tres joves 'intocables' o 'dalits', de l'escala més baixa de sistema de castes hindú, van ser enverinades per un jove despietat, després que la major el rebutgés el dia de Sant Valentí. L'enverinament va causar la mort a dues de les tres víctimes. A més, aquest mateix any, també a Unnao, una altra dona va morir carbonitzada quan es dirigia a testificar contra els seus presumptes violadors.

Per si no n'hi hagués prou, el setembre passat va tenir lloc un altre succés d'aquest mateix estil en aquest territori: una jove 'dalit' va ser presumptament violada en grup i ferida de gravetat per homes de castes superiors. La jove moriria setmanes després per les ferides causades pels seus assassins en un hospital a Nova Delhi.

El concepte de la dona a Andhra Pradesh

Dades oficials exposen que l'estat d'Andhra Pradesh és el segon de l'Índia on es produeix un major nombre de crims contra les dones, amb 28.246 denúncies registrades el 2011. En aquesta línia, destacarien sobretot els casos d'assetjament sexual i de violència de gènere, tant per part dels marits com dels propis familiars.

«Aquí hi ha molts crims contra les dones perquè és una zona molt tradicional i es regeix per un sistema patriarcal en el qual els homes intenten coartar la llibertat i autonomia de les dones», explica Sunkanna, que treballa en el que competeix a aquest sector des de fa 15 anys, per l'avenç dels drets de les dones, a la Fundació Vicente Ferrer (FVF).

Finalment, un estudi de les Nacions Unides afirma que el 40% de la població de l'Índia considera justificable que un home agredeixi la seva dona per causes 'justificades'. Les xifres són terribles: al voltant del 35% de les dones han patit violència física en alguna ocasió. Però es quedarien curtes a Andhra Pradesh. «El 70% de les dones amb les quals treballem creuen que els homes tenen dret a colpejar-les. L'altre 30% no hi està d'acord. Són aquestes dones les que ajuden a les altres a donar-se compte dels seus drets», afirma Nagalaxmi, una de les líders del sector de Dona de la FVF.