Restablert el tràfic entre Maçanet i Girona per una fuita en un tren de mercaderies perilloses

Els bombers han controlat la fuita d’àcid nítric i han anunciat que no hi ha risc per a la població
Fuita d'àcid nítric en una vàlvula d'un vagó d'un tren de mercaderies perilloses | Bombers

 

La circulació ferroviària està interrompuda entre les estacions de Maçanet i Girona per una incidència en un tren que porta mercaderies perilloses, segons han informat Renfe i Protecció Civil. Tot i que actualment els Bombers han anunciat que ja han controlat la situació i que no hi ha risc per a la població.

 

Fuita en una vàlvula d’un tren de mercaderies

Es tracta d'una petita fuita en una vàlvula d'un vagó d’un tren de mercaderies perilloses que transporta àcid nítric. El comboi està aturat a l'estació de Riudellots de la Selva, a la via 2, on nou dotacions dels Bombers treballen per segellar la vàlvula afectada.

 

 

El tall afecta la línia R11 de Rodalies i els viatgers de Girona i Figueres utilitzaran l'AVE per fer el trajecte. A més, Renfe està gestionant un servei alternatiu per carretera per a la resta de la línia, tot i que trobar autobusos pot ser difícil en ple estiu a la Costa Brava. També han alertat que a la resta de línia es poden produir afectacions superiors als 45 minuts.

 

 

Per la seva part, Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat de prealerta per aquest incident, però també el pla Transcat per mercaderies perilloses. També han indicat que la fuita ha provocat un petit núvol i, per aquesta raó, els bombers han desallotjat preventivament una benzinera i els treballadors de dues empreses properes han estat confinats. Tot i que ja han anunciat que no hi ha perill per a la població.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

El cos d'emergències està ara treballant per segellar la vàlvula. Hi ha desplaçat 9 dotacions. La C-25 està tallada en aquest punt. El comboi està aturat a la via 2 i provoca que l'R11 estigui interrompuda. Els viatgers de Girona i Figueres utilitzaran l'AVE. Renfe està gestionant un servei alternatiu per carretera per a la resta de la línia, tot i que trobar autobusos pot ser difícil en ple estiu a la Costa Brava. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat de prealerta per aquest incident, però també el pla Transcat per mercaderies perilloses.

 

 

 

També et pot interessar...