Pla mitjà del camió de bombers del parc de Santa Coloma de Queralt, dins de l'aparcament

Tercer incendi en 2 setmanes al costat d’una estació de Renfe a Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat a Figueres 7 dotacions terrestres i l'helicòpter bombarder

Aquest diumenge, 11 de juliol, s'ha produït un incendi a Figueres, Alt Empordà. Els Bombers de la Generalitat van traslladar al lloc dels fets 7 dotacions terrestres i l'helicòpter bombarder.

Les flames van originar-se a les 13.32 hores del migdia de diumenge a prop de l'estació de Renfe del municipi. A la zona afectada hi havia canyes i material de fusta que servien per construir les vies del tren.

Els Bombers van aconseguir encerclar el foc al cap d'una hora. També van fer tasques de remat de les flames amb 5 dotacions i amb descàrregues d'aigua marítima de l'helicòpter.

A causa del vent, el fum de l'incendi va propagar-se a gran part de la zona. Això va generar gran expectació entre els veïns que viuen a prop de l'estació de Rodalies i Mitja Distància.

Tres incendis en dues setmanes

Tot això se suma als altres dos incendis que va patir el mateix indret de Figueres. El primer, al dia 27 de juny, va afectar 100 metres quadrats de canyes. Va ser declarat a les 16.32 hores i s’hi van desplaçar 3 dotacions terrestres dels Bombers.

El dimecres 30 de juny es va produir el segon. Aquest va ser vist gràcies a una columna de fum a les 20.55 hores de la nit i va cremar 20 metres de vegetació. Com en el primer, hi van actuar 3 dotacions que van extingir el foc a les 22.26 hores.

El perill d'incendis forestals a l'Alt Empordà és alt

Aquesta setmana els Agents Rurals de la Generalitat i Interior han alertat d’un episodi de calor i alt risc d’incendis forestals.

Protecció Civil va emetre un comunicat on exposava el risc de focs a Catalunya. Es preveia que durant les hores centrals del cap de setmana se superarien temperatures màximes. Els valors oscil·laven entre el 38 grau a ponent i els 32 al litoral. Aquest episodi acabaria durant les pròximes 48 hores.

Hi havia la previsió d’activar el Pla Alta nivell 3 a l’Alt Empordà i per tant, es van suspendre 80 autoritzacions de diferents activitats. A més, es va reforçar la vigilància en entorns protegits. De fet, a l’Alt Empordà, aquest dilluns 12 de juliol el risc de crema és alt i en algunes zones molt alt.