Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un 'botellon' d'aquest divendres al passeig del Born de Barcelona.

Aglomeracions d'aficionats sense mascareta celebrant l'Eurocopa d'Itàlia a Barcelona

Durant tot el cap de setmana, el barri –i també el Born– ha viscut escenes d'incivisme protagonitzades per molts turistes | Tant és així, que els veïns han organitzat patrulles veïnals aquest cap de setmana

Tal com va fer l'Argentina amb Brasil a Maracanà, la selecció italiana de futbol ha assaltat Wembley, on Anglaterra buscava, amb l'avantatge de la localia, la seva primera Eurocopa. Itàlia s'ha emportat el premi als penals i la copa no s'ha pogut quedar a casa, tal com desitjaven els anglesos.

Així ha estat i, donat el cas, s'han viscut enfrontaments entre aficionats d'ambdós països a l'exterior de l'estadi de Wembley. Però Londres no ha estat l'única ciutat on s'han viscut aquestes escenes entre tràgiques i còmiques, en què el futbol és capaç de mostrar el pitjor de cada individu.

Aglomeracions al barri de la Barceloneta

A Barcelona, aficionats italians que hi resideixen o bé hi són de visita, s'han concentrat al barri de la Barceloneta. S'han vist aglomeracions, persones sense mascareta i poc respecte per la distància de seguretat en un moment crític pel que fa als contagis, als indicadors i a la pressió que pateixen els hospitals.

De fet, aquest cap de setmana, en què l'oci nocturn ha tornat a l'estat d'hibernació en què s'ha trobat durant un any sencer, s'han viscut nous actes d'incivisme. Amb els pubs i discoteques tancades, aquestes imatges s'han repetit de nou en diversos punts de la capital catalana.

Una d'aquestes zones, precisament, és la Barceloneta, una zona que habitualment ja comptava amb problemes d'incivisme a conseqüència de l'acumulació de molts d'aquests locals al barri. Aquest cap de setmana s'han repetit les imatges de joves, la majoria d'ells turistes, gaudint de la festa i l'alcohol enmig del carrer. La nit de divendres també es van concentrar grups de persones fent 'botellons' als carrers del Born.

Patrulles veïnals contra els turistes de festa: «Fora d'aquí!»

Davant aquests fets, grups de veïns han dit prou i han decidit aturar els actes incívics al barri de la Barceloneta. Denuncien la passivitat policial, i per tal de tenir menys problemes de convivència i incivisme, han organitzat patrulles veïnals que, de fet, no dubten a encarar-se als turistes.

«No ens heu donat cap opció més», denuncien. Corren vídeos per les xarxes socials, en què es veuen alguns dels veïns encarant-se al jovent. Una veïna escridassa a un grup de turistes que, segons sembla, havien acabat d'orinar a la via pública: «Vinga, fora d'aquí! Fora! 'Guarres'! Porques!», etziben. «Tu 'guarro'! A pixar a la platja, 'guarro'!», li retreuen a un altre jove.