Imatge de Teresa amb un hospital de fons

Teresa, la nena de 10 anys que ha mort de manera fulminant

La seva família ha difós la seva història per conscienciar els negacionistes de la covid

Malgrat que la pandèmia de la covid sembli cada vegada més controlada i els casos vagin baixant a poc a poc, almenys a Espanya, aquest virus encara afecta milers de persones.

Encara són moltes les famílies que estan patint les dures conseqüències de la malaltia. Però, sens dubte, els pitjors casos són de nens que acaben en estat greu o fins i tot morint a causa del coronavirus.

No és massa comú. De fet, ja sabem que com més jove és la persona menys símptomes té, per norma general. Fins i tot s'ha dit que la majoria de nens són asimptomàtics.

Tot i això, com en tot, hi ha excepcions. I s'han donat ja diversos casos de menors morts a conseqüència del contagi de virus. És el que ha passat recentment amb una nena de 10 anys.

Teresa vivia a Virgínia, als Estats Units, amb els seus pares i germans. La petita ha mort per culpa de la covid. Ho ha fet després de l'empitjorament del seu estat de salut de forma dràstica en només cinc dies.

Tot va començar el passat dimecres dia 22 de setembre. La nena va començar a tenir un mal de cap estrany i, l'endemà, va aparèixer la febre. Va ser divendres dia 24 quan la van portar al metge perquè l'atenguessin.

Allà el pediatre la va observar i el primer que va fer va ser donar-li cita perquè es fes una prova de covid-19. Aquesta es va programar per al dilluns següent, és a dir, el dia 27. Per desgràcia, la petita va haver de tornar al metge abans.

Diumenge va començar a presentar símptomes més greus. Va començar a tenir una tos molt forta i que no cessava, aquesta li va provocar fins i tot vòmits. En veure l'estat de la nena, els pares van decidir portar-la al metge d'urgència.

Així doncs, la van traslladar immediatament fins a l'hospital i allà li van realitzar les proves pertinents. Veient els símptomes que la nena presentava, li van fer una prova de faringitis estreptocòccica. Aquesta, però, va sortir negativa.

Aleshores, van avançar la seva prova de covid-19 i li van fer en aquell mateix moment. Els resultats no es van arribar a conèixer mentre la nena encara estava viva. 

El que també li van fer a l'hospital va ser una radiografia de tòrax. «Van dir que no tenia pneumònia per covid-19, que els seus pulmons estaven perfectes. No semblaven preocupats», ha explicat la mare de la petita.

Després de mirar-la, van enviar-la a casa i va morir l'endemà

Així doncs, veient que la nena no semblava greu, els metges van decidir enviar-la a casa. Li van dir, això sí, que havia de fer quarantena fins que arribessin els resultats de la seva prova de la covid-19.

Per desgràcia, tot va anar a pitjor. Només 24 hores després d'haver sortit d'urgències, la petita va empitjorar tant el seu estat de salut quan va deixar de respirar de forma sobtada. De nou va ser portada fins a urgències pels seus pares, però, aquesta vegada no es va poder fer res per ella.

Va acabar per morir mentre estava sent atesa a Children's Hospital of The King's Daughters de Norfolk.

Sens dubte, una gran tragèdia per a la seva família. I una cosa que ells mateixos no volen que li passi a ningú més, és per això pel que els pares d'aquesta nena han decidit difondre la història.

Consideren que es tracta d'un dels missatges més contundents que es poden donar. I és que ningú vol perdre un familiar per covid, però molt menys un dels seus fills.