Un terratrèmol de 2,9 graus al Pirineu francès es deixa notar a la Val d'Aran

No hi ha constància de cap afectació a conseqüència del sisme

El riu Garona travessant la localitat de Bossòst, a la Val d'Aran
El petit terratrèmol s'ha deixat sentir en alguns municipis de la Val d'Aran, com Bossòst | cedida

Un petit terratrèmol de 2,9 graus a l'escala de Richter a l'Alta Garona ha estat lleugerament percebut a la Val d'Aran, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme es va registrar a les 23.07 hores de la nit d'ahir dissabte i l'epicentre es va localitzar a tocar del terme municipal de Bagnères de Luchon, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC).

El terratrèmol no hauria fet cap dany material però s'hauria fet notar en poblacions frontereres de la Val d'Aran com Les, Bossòst, Arres o Vilamòs. L'últim sisme a Catalunya s'havia produït el 29 de juliol a la Cerdanya. Va ser de 2,3 graus a l'escala de Richter i amb l'epicentre entre Urús i Prullans.

Impulsen la campanya 'Territori Natura' per reforçar l'Alt Pirineu i l'Aran com a destinació turística

Les oficines de turisme de l'Alt Pirineu i Aran i del Conselh Generau d'Aran han impulsat la campanya 'Territori Natura' per tal de reforçar aquesta destinació turística amb el missatge de territori «saludable i autèntic».

Amb un format de pregunta, «en aquest cas necessites...», s'exposen quatre conceptes clau, com ara aire, espai, temps i llibertat, per finalment poder donar una resposta en forma de «Troba'l a l'Alt Pirineu i Aran». Per fer aquesta campanya l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran han treballat plegats.

La campanya la formen quatre vídeos d'una durada de 30 segons, un per cada pregunta, i una campanya de 20 dies a les xarxes socials, prioritàriament a Facebook i Instagram. Tota la informació de la campanya s'allotjarà a sompirineu.cat, un portal informatiu i de recursos per a professionals de diversos sectors econòmics o temàtics que l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) impulsa i als quals dona suport.


Comentaris

envia el comentari