Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Un assalt acaba amb un tiroteig i un ferit a Badalona

El succés podria estar relacionat amb el tràfic de drogues

Els Mossos investiguen un tiroteig al municipi de Badalona. Segons ha informat el mitjà ‘El Caso’, quatre homes haurien assaltat violentament aquest divendres a la nit una masia de Canyet. La policia catalana es troba investigant el succés, i tot a punta al fet que podria ser un assumpte relacionat amb el tràfic de marihuana.

Alguns testimonis apunten al fet que quatre homes van entrar a la masia d’aquesta zona de Badalona i van efectuar diversos trets amb armes de foc. Durant l’assalt, un home va resultar ferit greu per un cop al cap. Tot i això, la policia continua investigant sobre el tipus d’arma que va ser utilitzat- curtes o llargues- o si era real o detonadora.

Segons apunten els primers indicis de la investigació, els quatre homes haurien entrat a la masia de Canyet per intentar robar una plantació de marihuana que hi havia. Els Mossos d’Esquadra van trobar diverses plantes llestes per a la seva venda i consumició a l’interior de la masia, raó per la qual aquesta és ara la principal sospita dels agents.

Tal com informa el mitjà ‘El Caso’, des de la policia encara no han aclarit la identitat de l’home que va resultar ferit, ja que podria ser l’amo de la finca o simplement un vigilant de la plantació. En qualsevol cas, tampoc ha transcendit la seva edat, nacionalitat o si ha estat finalment detingut per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Obtenir informació en aquesta mena de delictes sempre és difícil, ja que cap de les dues parts té gaire interès a col·laborar. Així, per ara el cas queda sota investigació i serà tractat com un enfrontament entre bandes per robar marihuana, delictes que cada cop es veuen més incrementats a Catalunya.

Cau una banda que enviava marihuana des de Catalunya

El passat 1 de setembre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir set homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a un grup dedicat al transport internacional de marihuana. Els detinguts tenien entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles.

El seu ‘modus operandi’ utilitzava terceres persones alienes al tràfic per distribuir-lo arreu del món. Segons es va concloure, el grup no es dedicava al cultiu directe de la droga sinó que oferia les seves empreses per fer enviaments internacionals. Concretament, amagava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer l'enviament a una ciutat europea. Amb aquest mètode volien dificultar la seva localització.