Un vehicle de l'Ertzaintza al País Basc

Tiroteig en un campus de la Universitat del País Basc

Un jove ha disparat contra l'edifici de la Facultat de Ciències i Tecnologia, a Leioa

Gran ensurt aquest tarda a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat del País Basc, al campus de Leioa. Un jove ha entrat a l'interior de la universitat i ha començat a disparar diversos trets. Tot i això, no hi ha hagut cap ferit, però hi ha hagut danys materials.

L'Ertzaintza, en conseqüència d'aquests fets, ha fet un gran desplegament per la zona de la facultat de Leioa. A més, també han hagut de desallotjar tots els alumnes que hi havia al campus universitari per precaució.

Segons fonts del govern basc, la policia ha detingut el presumpte assaltant. Tot i això, no han facilitat cap dada personal de l'autor dels fets.

Testimonis presencials de l'incident han assenyalat que es tracta d'una persona jove, que podria ser un estudiant. L'individu ha entrat a la facultat passades les 18.30 hores d'aquest dimecres. Un cop a l'interior, almenys ha disparat tres vegades amb una escopeta i han impactat contra les vidrieres de l'edifici.

En aquest sentit, testimonis també han explicat a Radio Euskadi detalls d'aquest incident. Segons han explicat, el jove que ha disparat anava informant a totes les persones que s'anava creuant que no els hi volia fer mal. L'individu només volia disparar contra l'edifici del campus de la Universitat del País Basc.

En conseqüència de l'incident, s'han activat els senyals acústics del campus. Els alumnes d'aquesta facultat i la del costat, de Medicina i Infermeria, han estat desallotjades de les classes que estaven fent en ordre. 

L'Ertzaintza ha establert un cordó policial al perímetre i, d'aquesta manera, han impedit l'accés a l'interior del campus universitari d'autobusos i els vehicles particulars.

En produir-se aquest incident, el servei d'emergències ha fet un gran desplegament. S'han mobilitzat efectius de la Brigada Mòbil, la Unitat d'Explosius, la Unitat de Vigilància i Rescat, patrulles de Protecció Ciutadana, la Unitat d'Intervenció de l'Ertzaintza, l'helicòpter del mateix cos i dues ambulàncies.

La detenció del suposat autor dels trets ha significat el final de l'incident. Segons les últimes informacions, l'individu té 21 anys.

El govern basc ha enviat un missatge de tranquil·litat a les persones afectades i a tots els seus familiars.