Un tiroteig contra una família gitana deixa quatre ferits molt greus a Barcelona

Els assaltants sabien contra qui anaven, però els veïns descarten que es tracti de drogues, les víctimes no s'hi dedicaven | Els Mossos investiguen què ha passat i han pogut detenir quatre persones

Un tiroteig contra una família gitana ha deixat aquest matí al passeig d'Urrutia de Barcelona, a la zona de Valldaura, quatre ferits greus. Es tracta d'un pare, dos fills i la seva néta. Tot ha començat a dos quarts d'onze del matí quan un cotxe de color vermell, un Citroën C4, ha arribat davant de casa d'aquesta família, a la cantonada d'aquest passeig amb carrer de Montagut i ha disparat contra els quatre membres d'aquesta família. Després de disparar el cotxe ha fugit del lloc dels fets tot i que una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que era molt a prop de la zona dels fets, n'ha pogut agafar la matrícula.

Els quatre ferits, dos d'ells crítics, un ferit greu i un altre lleu, han estat traslladats amb un cotxe d'uns amics seus cap a l'hospital de la Vall d'Hebron, a menys de deu minuts en cotxe des del lloc dels fets. Allà han rebut les primeres atencions i ara per ara s'estan recuperant i sent intervinguts per poder revertir les ferides d'arma de foc. Un dels ferits ha perseguit el cotxe fins al carrer principal, el passeig d'Urrutia, però no l'ha pogut aturar i el cotxe vermell, com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés CatalunyaDiari, s'ha pogut escapar del lloc dels fets.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona del tiroteig, a la zona del passeig d'Urrutia.
Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona del tiroteig, a la zona del passeig d'Urrutia | Guillem RS

Els ferits, traslladats amb cotxe per uns amics seus

Quan els Mossos d'Esquadra han arribat al passeig d'Urrutia a terra només hi quedava la sang i les restes de les bales, d'arma curta, que han fet servir contra aquesta família d'ètnia gitana. Segons les primeres informacions que tenen en el seu poder els Mossos d'Esquadra, es tractaria d'una revenja entre famílies gitanes conegudes.  La família que ha rebut el tiroteig, segons han explicat alguns veïns, no tenia relació amb les drogues i no n'eren venedors, tot i que la policia no descarta que darrere d'aquest incident d'avui hi hagi també el tràfic com a mòbil. Aquesta família es dedica a la venda ambulant en mercats de, sobretot, roba.

El punt on s'ha iniciat el tiroteig, al carrer de Montagut, on vivia la família.
El punt on s'ha iniciat el tiroteig, al carrer de Montagut, on vivia la família | Guillem RS

Una casa de gent coneguda del barri que no trafica amb droga, segons els veïns

Ara per ara la policia no tanca cap línia d'investigació. Des del moment dels fets i fins al voltant de les dues de la tarda agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos han estat al lloc dels fets recollint indicis i prenent declaració a les altres persones que viuen en aquesta casa. En total hi viuen unes set persones, totes de la família dels ferits, i són gent amb molta relació amb el barri, fa anys que hi viuen i són molt coneguts.

Els Mossos d'Esquadra creuen que els autors del tiroteig són membres d'un clan rival que han volgut, amb violència, revenjar-se per algun tema que ara mateix està sent investigat. L'assaltant o els assaltants —tot i que hi ha molt d'hermetisme al voltant de les investigacions i la informació no ha pogut ser encara confirmada—, són persones que viuen a la part baixa de Valldaura, en un bloc de pisos ocupats, segons han explicat fonts de la investigació. És una zona que els veïns consultats per CatalunyaDiari, coneixedors de la situació del barri, anomenen «el Bronx» per les seguides problemàtiques que s'hi generen.

Una disputa antiga i quatre detinguts

La disputa no ha arrencat a dos quarts d'onze, amb el tiroteig. La policia està investigant una disputa inicial en una altra part de Barcelona que ha sigut la que ha propiciat aquest fatal desenllaç amb el tiroteig al passeig d'Urrutia. Els Mossos estan identificant i interrogant quatre persones que han pogut detenir gràcies a la informació facilitada per la Guàrdia Urbana del cotxe que han fet servir els presumptes autors del tiroteig. Les seves declaracions, i la relació amb la família tirotejada, servirà per esclarir aquest nou incident armat als carrers de Barcelona.